Jutta Leerdam stuurt open sollicitatie naar Victoria's Secret: 'Meer gespierde vrouwen op de catwalk'

Onlangs was de spectaculaire Victoria’s Secret Fashion Show na zes jaar weer te zien. De Angels zijn terug – in better shape than ever! Hoewel de catwalk er al een tikkeltje inclusiever uitzag dan voorheen, is dat volgens topatleet Jutta Leerdam nog lang niet genoeg. De langebaanschaatster pleit voor meer gespierde vrouwen op de runway.

Jutta Leerdam

Inclusiviteit

In 2019 viel het doek voor de eens razend populaire show. Het moederbedrijf van het lingeriemerk liet destijds weten helemaal te stoppen met de catwalkshow. Het schoonheidsideaal dat Victoria's Secret de kijker voorschotelde zou niet meer van deze tijd zijn en de show an sich vrouwonvriendelijk. In 2018 ontstond ophef toen de marketingbaas van het bedrijf liet weten dat er in de show geen plaats was voor transgenders en plussize-modellen. Uiteindelijk viel in 2019 viel het doek voor de eens razend populaire Victoria’s Secret Fashion Show.

Maar niet voorgoed, want onlangs keerden wereldberoemde modellen en ook modellen van Hollandse bodem – een tikkeltje inclusiever – terug naar de runway. Zo zagen we gelukkig een aantal vrouwen over de catwalk paraderen die een maatje meer hebben dan de 'standaard Angel' zoals we die van vroeger kennen.

Gespierde vrouwen

Toch vindt topatleet Jutta Leerdam dat niet voldoende. In een recente video op TikTok laat ze duidelijk weten dat ze pleit voor meer gespierde vrouwen op de catwalk. "Dus, wanneer gaan we meer gespierde vrouwen op de catwalk zien?", plaatst ze als statement bij de video waarin ze met haar prachtig gespierde lijf poseert. Door Victoria's Secret te taggen, maakt ze duidelijk dat ze de boodschap serieus meent.

@juttaleerdam Let’s bring muscular women in fashion @Victoria’s Secret ♬ sunet original - Maria Nedelcu

Zien we de langebaanschaatster binnenkort als model bij Victoria's Secret? Haar volgers zien het in ieder geval al helemaal zitten. Zo schrijft iemand: "Je zou een fenomenaal model zijn. Huur haar in @Victoria's Secret." Een ander laat weten: "Als jij op de catwalk zou staan, zou het spel compleet veranderen." En daar zijn wij het helemaal mee eens. You go girl!

Celebrities
  • TikTok
  • NL Beeld
  • TikTok @juttaleerdam