Kledingtips voor korte vrouwen: zo creëer je lengte met je outfit

Als je wat kleiner bent, kan het soms een uitdaging zijn om kleding te vinden die je proporties in balans brengt en je langer doet lijken. Gelukkig zijn er slimme tips waarmee je optisch lengte kunt creëren, zonder in te leveren op stijl. Hier zijn een aantal praktische adviezen voor alle short beauty's.

streetstyle

1. Ga voor high-waisted broeken en rokken

Een van de beste manieren om je benen langer te laten lijken, is door te kiezen voor broeken en rokken met een hoge taille. Deze snit legt de nadruk op het smalste deel van je lichaam en creëert de illusie van langere benen. Combineer een high-waisted broek met een cropped top of een ingestopt shirt om extra lengte te accentueren.

2. Vermijd oversized items

Hoewel oversized kleding comfortabel kan zijn, kunnen te grote items je kleiner laten lijken doordat ze je figuur verbergen. Kies in plaats daarvan voor kleding die mooi aansluit op je lichaam en je silhouet benadrukt. Slim fit jeans, getailleerde blazers en A-lijn jurken zijn perfecte keuzes om je lengte te benadrukken zonder volumineus te ogen.

3. Kies voor verticale lijnen en prints

Kleding met verticale strepen of prints helpt om je lichaam langer te laten lijken. Deze lijnen trekken het oog omhoog en zorgen voor een gestroomlijnde look. Of het nu gaat om een gestreepte blouse of een broek met subtiele verticale details, deze stijltruc is ideaal om je een paar extra centimeters te geven.

4. Speel met enkellaarzen en hakken

Schoenen zijn je beste vriend als het gaat om lengte creëren. Enkellaarzen met een hakje verlengen je benen, vooral als ze in dezelfde kleur zijn als je broek. Vermijd schoenen met bandjes rond de enkel, want die kunnen je benen korter laten lijken. Pumps of laarzen met een spitse neus zijn een andere slimme keuze om optisch lengte toe te voegen.

5. Korte jassen en blazers

Jassen en blazers die net boven je heupen eindigen, zijn flatterend voor kleinere vrouwen. Lange jassen kunnen je al snel 'verdrinken', terwijl kortere modellen je figuur beter uit laten komen. Kies voor een goed jasje dat je taille benadrukt om een mooi, lang silhouet te creëren.

6. Monochrome outfits

Een look in één kleur van top tot teen zorgt voor een visuele verlenging van je lichaam. Donkere kleuren zoals zwart en marineblauw werken vaak het beste, maar je kunt ook experimenteren met lichtere tinten. Door niet te veel contrasten in je outfit te creëren, voorkom je dat je figuur in stukken wordt gedeeld, wat je lengte bevordert. Aha!

Beauty en Fashion
  • Instagram @skrikiatden, @jeanne_andreaa, @_agaa.g
  • NL Beeld