Voor iedereen die binnenkort nog visite over de vloer krijgt, delen we dit heerlijke plantaardige recept: paddenstoelenpaté met walnoten en tijm. Smeer een beetje op een toastje en bon appetit.
Paddenstoelen
Voor dit recept maken we gebruik van kastanjechampignons, portobello's en walnoten. Een heerlijke combinatie én makkelijk te maken. Pak de toastjes er maar vast bij.
Ingrediënten
Voor 6-8 personen
3 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
3 takjes verse tijm
200 gram kastanjechampignons, gehalveerd
2 portobello’s, in stukjes
2 eetlepels Becel vloeibaar original om in te bakken
100 gram walnoten, geroosterd
1 theelepel witte wijnazijn
1 eetlepel misopasta
1 eetlepel sojasaus
peper naar smaak
Om te serveren
verse tuinkruiden
snackgroenten
toastjes
Bereidingswijze
1. Verhit de vloeibare margarine in een pan. Fruit de sjalotjes en de knoflook zo'n drie minuten. 2. Rits de blaadjes van de tijm en voeg ze samen met de kastanjechampignons en portobello's toe. Bak nog tien minuten mee. 3. Voeg het mengsel samen met de overige ingrediënten toe aan een keukenmachine of blender. Pureer tot een gladde massa. Als het mengsel te droog blijft, kun je wat ongezoete plantaardige melk of vloeibare margarine toevoegen. 4. Serveer de paté met wat verse tuinkruiden, snackgroenten en wat toastjes of op brood.
- Becel