Shocking! Instant noedels gegeten? Dit gebeurt er in je maag

Shocking! Instant noedels gegeten? Dit gebeurt er in je maag

Noedels en kruiden in een kom, kokend water erbij, even wachten... noedelsoep! Zó lekker en een makkie, zelfs voor de grootste keukenramp. Dat noedelsoep uit een pakje niet gezond is, zal geen grote verrassing zijn, maar wat maakt het dan zo unhealthy? Er is shocking nieuws...

Onderzoek

Dr. Braden Kuo van het General Hospital in Massachusetts voerde een bijzonder experiment uit op het effect van de noedels in de maag en het spijsverteringskanaal. Let wel! Hij onderzocht enkel noedels waar het chemische bewaarmiddel tert-butylhydrochinon ofwel TBHQ in zit. TBHQ is een middel dat gebruikt wordt voor goedkoop voedsel dat lang goed moet blijven, wat tevens één van de grootste boosdoeners in noedels is. Wij kunnen je alvast verklappen dat de bevindingen behoorlijk verontrustend zijn.

Dr. Kuo gebruikte een camera, in pil-formaat, om erachter te komen hoe de noedels in je maag worden verwerkt. Op de beelden is te zien dat de maag daar heel erg veel moeite mee heeft, zeker ten opzichte van verse noedels en dat de instant noedels na twee uur(!) nog steeds niet helemaal verteerd zijn. Benieuwd naar de video? Bekijk ‘m hieronder.

Bron: Grazia Beeld: KIJK, iStockphoto


Recent


Gerelateerde artikelen