doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Zo voorkom je droge of beschadigde handen

Het Huidfonds tipt!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Verzorgde handen

Ook zo'n last van droge handen? Dat is niet gek, want doordat we ze nu nog vaker wassen en ze insmeren met desinfecterende gel krijgen ze het zwaar te verduren. Het is belangrijk dit te (blijven) doen, maar ook om de huid daardoor extra te verzorgen. Het Huidfonds tipt.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Droge huid

Door een droge huid zien je handen er minder verzorgd uit, de huid kan jeuken en als de huid echt heel droog wordt, er zelfs eczeem kan ontstaan. En dat wil je natuurlijk niet.

Even een stapje terug. Hoe kan het dat onze huid juist nu zo droog wordt? Easy: van nature bevindt zich een dun laagje vet op de huid dat als een soort ‘kit’ tussen de voegen van de dode huidcellen gaat zitten. Dat laagje biedt bescherming tegen schadelijke indringers zoals bacteriën en schimmels. Door verschillende invloeden van buitenaf, zoals water en zeep, kan dit vetlaagje oplossen waardoor de huid zijn eigen vocht niet genoeg vast kan houden. Het gevolg hiervan is dat de huid uitdroogt, gaat barsten en dus ook kan gaan jeuken. Ai...

Verzorgen

Stiekem weten wij al dat hydrateren key is, dus wil je dit voorkomen, dan is het van belang dat je je huid na elke wasbeurt insmeert met een vettige handcrème of basiscrème. Hoewel veel van ons dat vette gevoel niet fijn vinden, geldt hiervoor écht: hoe vetter hoe beter. Kies je dus voor een mindere vette variant, zoals bodylotion, dan is het vet in dat product vaak vervangen door water en helpt het minder goed. Zonde.

Ga dus opzoek naar een handcrème die jij fijn vindt en zo vet mogelijk is en houd deze bij de hand. Tip: maak het insmeren van je handen onderdeel van je wasroutine zodat je handen de komende tijd goed verzorgd zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');