doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Met deze tips geef je jezelf de perfecte manicure

Gewoon vanuit huis.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Manicure

In deze isolatietijd, is weinig zo fijn als extra me-time. Maar nu je favoriete salons gesloten zijn, zit er niets anders op dan zelf aan de slag te gaan. Happy in Shape tipt, van het onderhouden van je nagelriemen tot het vijlen van je eigen nagelvorm, hoe je je nagels op en top verzorgt. Extra fijn: het verzorgen en lakken van je nagels kan ook mentaal helpen, omdat je namelijk even met iets anders bezig bent.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

5 tips

1. Vijl je nagels in de gewenste vorm

Door je nagels te vijlen en vorm te geven, houd je ze netjes. Let er alleen wel op hoe je je nagels vijlt. Wil je iets van de lengte af hebben? Dan kun je heen en weer vijlen, maar vijl altijd wel in één richting zodat je nagel niet splijt. Zet je vijl daarnaast ook nooit recht op je nagel, dit zorgt ook voor splijten.

2. Zorg goed voor je nagelriemen

Het is belangrijk dat je goed voor je nagelriemen zorgt. Als je je nagelriemen terug wilt 'duwen', doe dit dan met een nagelbokkenpootje. Zorg er alleen wel voor dat je eerst olie aanbrengt. Het is sowieso een goed idee om nagelriemolie in je routine op te nemen, zodat je nagelriemen gehydrateerd blijven.

Tip: gebruik een lichte olie en een zeer gladde buffer om de huid van je nagel los te maken, nadat je je nagelriemen hebt bijgewerkt.

3. Base coat

Een belangrijke stap voordat je nagellak in een leuk kleurtje aanbrengt: base coat. Deze laag zorgt ervoor dat je eigen nagels niet verkleuren. Zodra je de nagellak verwijderd, heb je dankzij je base coat weer mooie nagels in je natuurlijke kleur. Daarnaast kan een base coat je nagels ook versterken of egaliseren. En hecht je nagellak zich ook beter.

4. Breng je nagellak aan

Het is tijd om je nagels te lakken. Breng, afhankelijk van de dekking van de kleur, één of twee lagen aan.

5. Top coat

Breng als laatste een laag top coat aan. Kies bij voorkeur voor een top coat die naast bescherming, ook als nagelversterker werkt. Zo geniet je extra lang van je manicure.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');