Recept: pannenkoekjes op basis van havermout en banaan

Dat het oud Hollandse spreekwoord 'een goed begin is het halve werk' nog steeds van kracht is, bewijzen de ontbijtjes van modellen en influencers. Zij kiezen namelijk voor een uitgebreid ontbijt waarin havermout vaak voorkomt. Ook zo'n voedzaam ontbijt maken? Happy in Shape deelt een recept.

Lees ook

Banaan-havermoutpannenkoekjes

Echt een feestje van je ontbijt maken, doe je door pannenkoekjes te bakken. Enne, dat hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Als je met de juiste ingrediënten pannenkoekjes bakt, heb je een gezond en vezelrijk ontbijt. Aan de slag!

Ingrediënten

(voor één persoon)
1 banaan
1 ei
75 gram havermout
100 ml plantaardige melk
toppings naar keuze

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 125 graden en zet hier twee ovenbestendige borden in. 2. Voeg alle ingrediënten (behalve de toppings) samen en maak hier met behulp van een staafmixer of blender een glad beslag van. 3. Verhit een klein beetje olie in een pannenkoekenpan. 4. Schep als de olie verhit is met een soeplepel een kleine schep beslag in de pan. Pak de pan op en laat het beslag wat verder uitlopen door pan schuin te houden. (Zo krijg je een dunner pannenkoekje.) 5. Schuif als er de natte beslagbubbeltjes in je pannenkoekje verdwenen zijn, een platte spatel onder de pannenkoek en draai 'm om. 6. Haal de twee voorverwarmde borden uit de oven en leg op een van de borden het pannenkoekje als de andere kant ook klaar is. Leg het tweede bord daarboven op. Herhaal dit tot al je beslag op is. 7. Maak je ontbijt af door je pannenkoekjes extra lekker te maken met toppings* naar keuze.

* Tip voor de toppings: fruit als bosbessen of frambozen is lekker, maar ook (plantaardige) yoghurt op je pannenkoek is aan te raden. Wil je het geheel wat zoeter maken? Kies voor honing of maple syrup.

De truc om mooie pannenkoeken te maken zit 'm in een paar dingen: glad beslag, een goede pan en geduld. Meer tips over het bakken van de perfecte pannenkoek vind je hier.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook