Work-out tip voor thuis: hoelahoepen

Ben je fanatiek hardloper of iemand die vaak naar de gym gaat? Dat kan nu helaas even niet meer. Hoofdredacteur Hilde Veeren mijdt de parken in alle drukte en ging op zoek naar een nieuwe work-out die ze makkelijk vanuit huis kan doen en ontdekte hoelahoepen.

Hoelahoep

Hilde: “Ik zag iemand op Instagram hoelahoepen en dacht: dat is het! Ik pakte de hoelahoep van mijn dochter erbij en ging van start.”

“Dat was meteen mijn eerste fout. Want die kinderhoelahoeps zijn veel te licht en daarmee houd je het nog geen dertig seconden vol. Ik informeerde bij verschillende sportzaken en kwam uit bij de Bodyhoop. Die is verzwaard en verzacht en komt in losse onderdelen. Handig, dacht ik nog, dan kan die straks ook mee in mijn handbagage als ik weer op reis mag en kan.” 

Rechtsom, maar ook linksom

“De Bodyhoop was iets groter dan verwacht (zie foto) en even dacht ik: dit gaat nooit lukken. Maar de vorm van de hoepel en het gewicht, maken dat je er heel steady mee kunt hoepelen. Om je spieren niet te overbelasten start je met een soort warming-up-programma. Twee weken lang bouw je elke dag de minuten op. Dat gaat in het begin nog heel stuntelig, maar na twee dagen heb ik de draai te pakken.”

“Wat ik alleen even vergeten ben, is dat ik niet alleen rechtsom moet hoelahoepen, maar ook linksom! Het oefenen begint weer van voren af aan, want hoe makkelijk de beweging lijkt, mijn hersenen zijn niet helemaal getraind om dezelfde moves de andere kant op te maken. Ook hier weer blijkt: oefening baart kunst. Na drie dagen hoepel ik net zo makkelijk de ene, als de andere kant op.” 

Work-outs

“Na twee weken hoepel ik 10 minuten zonder dat de hoelahoep tussendoor op de grond valt. Met een muziekje op vliegt de tijd voorbij. Dan beginnen de trainingen. Op de site van Bodyhoop kun je allerlei work-outs volgen. Hoelahoepen met je voeten dicht tegen elkaar, je voeten op heupbreedte, je handen in de lucht. Je krijgt ook oefeningen waarbij je moet opdrukken of lunches doet met behulp van de hoep. En zo is er voor elke week een nieuwe work-out.”

Challenge

Tijdens de coronacrisis heeft Bodyhoop ook een challenge gelanceerd. Een 30 dagen-schema, waarbij je je hele lichaam, maar vooral je buikspieren, traint met de hoelahoep. Een fijne tip nu de sportscholen dicht zijn om fit te blijven. #blijffitterwijljethuiszit
Klik hier voor meer informatie.

Eerder bedachten wij onze eigen work-out met hoelahoep. Klik hier om die te bekijken.

Hoofdredacteur Hilde Veeren met haar Bodyhoop

Beeld: iStock

Laatste nieuws