Dit is waarom je een smartwatch zou moeten hebben

Je ziet 'm vast steeds vaker om de pols van mensen om je heen: de smartwatch. Maar wat is en doet zo'n horloge precies? Hetzelfde als een sporthorloge? Nope. Happy in Shape ploos het uit en deelt de opgedane kennis.

Slim horloge

Vertaal het woord 'smartwatch' en je komt al een heel eind. Het superpopulaire gadget is namelijk een slim horloge en draag je dus om je pols. Wat zo'n slim horloge doet? Meer dan alleen de tijd aangeven natuurlijk.

Je zou een smartwatch kunnen beschrijven als een verlengstuk van je telefoon, net als sporthorloges en activity trackers. Wat daar zo fijn aan is? Dat je berichtjes al op je horloge binnen ziet komen, dus door slechts een kleine beweging in plaats van je telefoon te moeten pakken. Extra plus: het bespaart veel batterij voor je telefoon, want die stuurt de berichtjes door naar je horloge zonder batterij te verbruiken.

Activiteiten

Een smartwatch houdt je activiteiten bij. Een telefoon kan natuurlijk ook je stappen tellen, maar heb jij altijd je telefoon in je broekzak of bij je? Wij niet, maar een horloge hebben we wel altijd om. Zo weet je zeker dat al je bewegingen worden geregistreerd.

Dat is op zich niets nieuws, want een sporthorloge of activity tracker kunnen ook je bewegingen bijhouden. Fijn dus dat een smartwatch je work-out volgt, je hartslag meet en je stappen bijhoudt, maar hij onderscheidt zich omdat 'ie nog veel meer kan dan dat.

Eyecatcher

We hadden het al even over de mogelijkheid om ermee te communiceren. Je kunt dus zo snel als je wilt inkomende berichten en e-mails lezen, maar het horloge heeft vaak ook veel opslag, herinnert je aan (belangrijke) afspraken (hallo vooruit gepland sportschoolbezoek) én sinds kort kun je ook met steeds meer van die slimme watches, zoals die van Fitbit, betalen. Enne, nog iets fijns: waar sporthorloges er vaak heel sporty uitzien, zien smartwatches er juist vaak uit als normale horloges, maar dan met touchscreen, zoals een mooie roségouden van Fossil.

Een superslim ding dus, dat je helpt het leven nog iets makkelijker te maken. Overtuigd? Via internet kan je op verschillende sites de horloges vergelijken, zodat je zeker weet dat je het exemplaar koopt dat het beste bij je past.

Beeld: iStock

Laatste nieuws