doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Zo kun je coronaproof hardlopen

Steeds meer mensen hebben moeite met het naleven van de anderehalvemeter-regel en dus is het op sommige plekken erg druk. Gevolg? 66 procent van de hardlopers vermijdt bepaalde routes of ruimtes om afstand met anderen te bewaren. ASICS wilde hier iets mee doen en bedacht een oplossing om hardlopen veiliger te maken.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Mondmasker

Afstand

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Door de uitbraak van corona is onze vrijheid ingeperkt, ook wat sporten betreft. Restricties in de sportschool, maar ook buiten bewegen is niet altijd even gemakkelijk. Op sommige plekken is het druk, staan mensen (toch) dicht bij elkaar en is het moeilijk om afstand te houden. Terwijl je dat wél wilt.

Gezichtsmasker

ASICS deed in het kader hiervan wereldwijd onderzoek naar hardlopers en wat bleek? 66 procent van hen vermijdt bepaalde routes of ruimtes om afstand met anderen te bewaren. Erg wennen aan 'het nieuwe normaal', dus. Om dit iets makkelijker te maken heeft het merk een gezichtsmasker ontwikkeld.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

Het gezichtsmasker is gemaakt van goede materialen die snel drogen en heeft ventilatieopeningen die hardlopers de ruimte geven om comfortabel te ademen en tegelijk verspreiding van eventueel gevaarlijke druppeltjes tegengaan.

Comfort

Denk je dat een mondmasker dragen niet comfortabel is? Je bent niet de enige. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 79% van de sporters het dragen van een gezichtsmasker tijdens het hardlopen als oncomfortabel ervaart, omdat het moeilijk is om te ademen en de huid geïrriteerd raakt.

Dat heeft het merk uiteraard in het achterhoofd gehouden. Zo zorgt het sneldrogende materiaal ervoor dat de lucht aan de binnenkant van het masker gekoeld wordt. Op die manier kun je, ongeacht je niveau, een lekker stuk rennen zonder dat je prestatie of bescherming onder het dragen van het master lijdt. 

Het ASICS RUNNERS FACE COVER is vanaf half september te koop voor €40.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');