Recept: tomaten-bulgursalade met gemarineerde groenten uit de oven

Aanstaande zaterdag vindt de Hartstocht plaats, een initiatief van de Hartstichting om geld op te halen voor hartonderzoek bij coronapatiënten. Deze tomaten-bulgursalade helpt je op weg naar een gezond hart, doordat het gerecht veel gezonde vetten bevat.

Bulgur

Geen zin in rijst of couscous? Kies dan eens voor bulgur. Je maakt het ontzettend snel klaar en naast dat het een verassende smaakexplosie is in je mond, is het ook nog eens gezond én plantaardig. Daar houden wij van!

Ingrediënten

voor vier personen
1 courgette
1 rode paprika
1 rode ui
1 teentje knoflook, geperst
½ citroen, het sap
250 g bulgur
200 g linzen
200 g cherrytomaten
75 g walnoten
70 g tomatenpuree 15 g verse peterselie
3 el + extra om te besprenkelen Becel Olie blend classic
2 el granaatappelmelasse

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Snijd ondertussen de paprika en rode ui in kleine blokjes van ongeveer 5 mm en snijd de peterselie fijn. Snijd de courgette in plakjes en halveer deze en halveer de cherrytomaten. Hak de walnoten grof en spoel de linzen af onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet. 3. Verdeel de courgette en cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met een beetje Becel Olie blend classic. Rooster de groenten 20 minuten in de voorverwarmde oven. 4. Maak ondertussen de marinade door de Becel Olie blend classic samen met de peterselie, knoflook, granaatappelmelasse en het citroensap te mengen in een diep bord. Haal de groenten uit de oven en leg deze in de marinade. 5. Kook de bulgur in een pan met 1 liter water in 10 minuten gaar. Giet de bulgur af en voeg hier de tomatenpuree aan toe, roer het geheel door elkaar. Voeg de linzen, walnoten, courgette, cherrytomaten, rode ui en paprika toe aan de salade en hussel dit nog een keer goed. 6. Dien de salade met gegrilde groenten op en serveer de overgebleven marinade als dressing bij de salade.

Laatste nieuws