Een bamboe kussensloop is de musthave van het moment

En dit is waarom.

Een bamboe kussensloop klinkt misschien wat vreemd, maar dat is het niet. Het zou er namelijk voor kunnen zorgen dat pluizig haar, een droge huid of allergieën verleden tijd zijn. Dit is wat je allemaal moet weten over deze nieuwe trend.

Pluizig haar en rimpels

Kussenslopen zijn over het algemeen gemaakt van katoen of een katoen-polyster mix. Deze stoffen hebben vaak een ruw oppervlak, waardoor er 's nachts wrijving kan ontstaan met je huid en haar. Het resultaat? Pluizig haar en rimpels (veroorzaakt door je kussen) in je gezicht.

Daarnaast is katoen ook sterk absorberend, wat wil zeggen dat het vocht uit je huid en haar onttrekt terwijl je slaapt. Word je regelmatig wakker met droog, breekbaar haar en/of een uitgedroogde huid? Dan kan het zomaar door je kussensloop komen.

Bamboe, satijn en zijden

Kussenslopen van bamboe, satijn of zijden zijn gemaakt van veel gladder materiaal. Hierdoor glijden je haar en huid als het ware er overheen, waardoor er 's nachts minder wrijving ontstaat. Daarnaast absorberen deze stoffen ook minder vocht en dat betekent dat je huid én haar beter gehydrateerd blijven.

Duurzaam

Om de stof voor de bamboe kussenslopen te maken (gemaakt van de snelgroeiende bamboeplant), wordt de bamboe eerst tot een pulp vermalen. De natuurlijke vezels worden vervolgens uit de pulp onttrokken en tot garen gesponnen. Hierdoor wordt bamboe als een duurzame stof beschouwd. Dit komt ook omdat de bamboeplant, technisch gezien een grassoort, tot wel 90cm in één dag kan groeien.

Voor- en nadelen

Hoewel satijnen en zijden kussenslopen al een tijdje populair zijn, is een bamboe kussensloop op dit moment een grote hit. Maar waarom? We zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Voordelen

– Bamboe is ontzettend zacht en wordt vaak vergeleken met kasjmier wat betreft het gevoel. De zachte, gladde textuur voorkomt dat je haar ’s nachts gaat pluizen of klitten.
– Net zoals een zijden kussensloop voert bamboe vocht af en remt het de groei van huisstofmijt.
– Bamboe is een natuurlijk verkoelende en ademende stof, zodat je de hele nacht op ‘de koele kant van het kussen’ kan blijven liggen. Zeg gedag tegen vet haar!
– Een bamboe kussensloop is zeer slijtvast, machine wasbaar en ziet er wasbeurt na wasbeurt nog steeds gloednieuw uit.
– Bamboe bevat van nature antibacteriële en schimmelwerend eigenschappen, goed nieuws voor mensen met acne dus.
– Bovendien zorgt dit ervoor dat je kussenslopen in de loop van de tijd geen nare geur ontwikkelen.

Nadelen
Hoewel een bamboe kussensloop glad en luxueus aanvoelt, is het niet zo glad als een zijden kussensloop. Veel mensen vinden dit juist een voordeel, omdat een silk kussensloop vaak zo glad is dat je in je slaap van je kussen glijdt!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

burn-out

Je kunt een burn-out hebben zonder het te weten: dít zijn de symptomen

Veel mensen herkennen een burn-out niet en lopen er lang mee door.
Fajah Lourens

3 Tips van Fajah Lourens zodat jij die healthy lifestyle wél volhoudt

Ze zit lekkerder in haar vel dan ooit. In de nieuwe Happy in Shape vertelt Fajah Lourens alles over haar happy & healthy lifestyle. 3 tips van de kill
keelpijn

Keelpijn? Dit is beter voor je keel dan citroen en honing

Grote kans dat jij dit in je keukenkastje hebt staan.