Een stukje hemel op aarde: Hillside Beach Club

Redacteur Lisa vertelt over haar trip naar de Turkse kustplaats Fethiye.

Een stukje hemel op aarde: Hillside Beach Club

Redacteur Lisa reisde naar Hillside Beach Club, een vakantieoord in de Turkse kustplaats Fethiye. Denk azuurblauwe privébaai, ochtendyoga op het strand en gezonde snacks - all day long.

Na de vliegreis word ik door een Hillside-taxi (met wifi!) opgehaald op Dalaman airport. De chauffeur vertelt dat het ongeveer een uur rijden is tot we bij de hemel op aarde zullen arriveren. Dat klinkt goed, en ik droom weg bij de groene heuvels en azuurblauwe baaien die we onderweg passeren.

Magisch mooi

Het schemert als we het terrein oprijden en de sfeervolle verlichting geeft het resort (dat tegen een berg is opgebouwd) een knus gevoel. Ik word opgevangen door Ipek en krijg uitleg over de diverse buffetten, clubcard (waarmee je onder meer sportactiviteiten kunt boeken), Hillside-app en mijn kamer. Omdat mijn appartement in het verste complex is, word ik er met een golfkarretje naartoe gebracht. Chill! Bij de bouw van het resort wilde de organisatie de natuur zo goed mogelijk behouden. Daarom zijn de appartementen tegen de berg opgebouwd en zijn er geen liften, maar stenen trappen die naar de kamers leiden - niet per se handig als je met zware koffers reist, wel fijn voor de beweging! Het appartement heeft 2 kamers en een soort open woonkamer met uitzicht op de idyllische privébaai. Ik kan nu al niet wachten om morgenochtend met deze view te ontwaken. Maar eerst even wat slaap pakken!

Relaxt

Als ik om 10.00 uur wakker word, is het te laat om bij het reguliere ontbijtbuffet aan te schuiven. Gelukkig zijn er op het resort diverse restaurants aanwezig, waar op verschillende tijdstippen gegeten kan worden. Bij Pasha kun je tot 12.00 uur terecht voor een late breakfast, ideaal voor de uitslapers onder ons (moi). Er zijn talloze gezonde opties, ook voor degenen die een glutenvrij, vegan of vegetarisch dieet volgen. Fijn! Terwijl ik op het buitenterras van een groene juice en yoghurt met vers fruit geniet, voel ik de temperatuur al snel oplopen. Tot 15.00 uur staat er niks op de planning, dus ik neem het er lekker van en ga een boek lezen op Main Beach - één van de vier stranden die de club heeft. 

Tegen het eind van de middag word ik bij de Nature Spa verwacht voor een traditionele kruidenoliemassage. De spa ligt in het bos verscholen achter Silent Beach (één van de adult only stranden) en doet een beetje Balinees aan. Als ik bij de receptie aankom, staat de masseuse mij al op te wachten. Via houten trappetjes en langs verschillende beekjes met bloemen brengt ze mij naar de massagekamer. Tijd om te ontspannen!

Zonnegroet

De volgende ochtend trap ik af met een buitenyogasessie op Serenity Beach. Bij aankomst zie ik dat er niet alleen voor yogamatten is gezorgd, maar ook voor handdoeken, water, dekens en zelfs appels. Als alle deelnemers zijn gearriveerd start de les en krijgen we instructies om onder andere de zonnegroet, downward facing dog en warrior pose aan te nemen. Na 50 minuten yoga’en is het tijd voor het meditatie-onderdeel en dan zit de les er alweer op.

Inmiddels is de ochtendzon achter de heuvels vandaan gekropen en voel ik aan m’n maag dat het tijd is om te ontbijten. Ik kies voor suikervrije pancakes, een schaaltje vers fruit en een koffie’tje en ga daarna even m’n vitamine D-niveau op peil brengen.

Watersport

Wat betreft wateractiviteiten biedt het resort volop mogelijkheden. Leuk om te weten: Hillside heeft de eerste waterski- en wakeboardschool van Turkije en heeft een paar jaar geleden de wereldkampioenschappen gehost. Aangezien ik weleens heb gewakeboard, wil ik voor het middagprogramma iets nieuws doen. Ik twijfel tussen duiken, windsurfen en paddle boarden (SUP). Ik kies voor het laatste en verken de prachtige Golf van Fethiye. Het water is superhelder en onderweg spot ik diverse scholen met visjes. Leuk!

Entertainment

Eén ding is zeker: op het resort hoef je je absoluut niet te vervelen. Gedurende de dag is er genoeg te doen en het programma wisselt dagelijks. Zo kunnen volwassenen vanavond (zaterdag) in de nachtclub van Pasha extra calorieën verbranden en is er voor kids een theatervoorsteling. Verder wordt er eens per week een buitenbioscoopavond georganiseerd en een concert op het water. Speciaal voor creatievelingen is er Artside, waar je onder meer kunt zijdeschilderen, aquarellen en mozaïeken. En voor kinderen zijn er - afhankelijk van de leeftijd - verschillende clubs waar ze naartoe kunnen voor vermaak. Ideaal als ouders een pilatesles of voetbalwedstrijdje willen meedoen.

Helaas is het na dag twee voor mij alweer tijd om mijn koffers te pakken, de volgende ochtend word ik in alle vroegte opgehaald om naar Nederland te vliegen. Reden genoeg om snel een keer terug te keren naar dit stukje hemel op aarde! Ben je zelf benieuwd geworden naar dit resort? Bezoek de site van Hillside Beach Club