Veel mensen nemen onderweg een flesje water mee die ze de rest van de dagen hervullen. Goed voor het milieu en voor je portemonnee, maar aan de andere kant zou het niet goed voor je gezondheid zijn. De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) geeft voor eens en altijd duidelijkheid.
Zes keer
Uit cijfers blijkt dat een groot gedeelte van de vrouwen hun flesje regelmatig opnieuw onder de kraan houden. Ruim 86 procent van de vrouwen hervult met regelmaat hun flesje, waaronder de helft dit gemiddeld zelfs zo’n zes keer doet. Toch zijn sommigen van mening dat dit niet goed voor je gezondheid zou zijn. Maar is dit wel echt het geval?
Bacteriën
Volgens het TNO geeft het materiaal van de plastic waterflesjes geen schadelijke stoffen af en zouden ze ook geen schadelijke chemicaliën bevatten. Volgens hen zou het water zelf ook geen schade veroorzaken, al bevat het van nature wel bacteriën. Deze zijn overigens niet schadelijk of gevaarlijk voor je.
Schimmels
Omdat er bij het hervullen van je waterflesje ook andere factoren bij komen kijken, zouden er andere bacteriën, algen en soms zelfs schimmels in het water kunnen komen. Wat bij het hervullen van je flesje belangrijk is, is dat je het niet te lang laat staan en je het beter niet meer dan drie keer kan hervullen. Ook kan het geen kwaad om je flesje goed te spoelen met soda.
Lees ook: Zo veel water moet je drinken tijdens je workout
Bron: Gezondheidsnet Beeld: iStock