doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Met dit dieet komt Pippa Middleton in shape voor haar bruiloft

Als zus Kate het kan, kan zij het ook!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Met dit dieet komt Pippa Middleton in shape voor haar bruiloft

Aankomende zaterdag is het zover: de bruiloft van Pippa Middleton. Om zo strak mogelijk – voor zover ze dat nog niet is – in haar bruidsjurk te kunnen, zweert ze bij het Sirtfood-dieet. Maar of het gezond is, valt te betwisten.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Speciaal dieet

Het dieet waarmee Pippa hoopt de nodige kilo’s kwijt te raken, is gebaseerd op het belang van sirtuïnes: een groep eiwitten die je metabolisme helpen te functioneren. Tijdens het dieet heb je keuze uit veel ingrediënten, zo zitten sirtuïnes bijvoorbeeld in onder meer aardbeien, boerenkool, olijfolie, groene thee, blauwe bessen en dadels. Klinkt alsof je wel alleen maar héle gezonde dingen mag, maar ook pure chocolade, koffie en rode wijn zouden sirtuïnes bevatten en bij het dieet passen – wel met mate, natuurlijk. Het aantal calorieën dat je binnen mag krijgen is vrij laag; zo mag je de eerste dagen bijvoorbeeld slechts 1.000 calorieën aan groene sapjes en sirtuïnes.

Niet zeker

Of Pippa’s dieet gezond is, valt volgens diëtist Michaël Sels van UZ Antwerpen te betwisten. “Net als bij andere hypes worden er bij dit dieet veel voedingsmiddelen geschrapt en daarin schuilt een risico”, legt hij uit aan het Belgische Radio 1. Vervang je maaltijden door sapjes, loop je het risico dat je niet gevoeg mineralen, vezels en vitaminen binnenkrijgt. “Net als de meeste dieettrends trekt het conclusies uit onderzoek dat moeilijk naar dieetadvies is te vertalen”, aldus Sels.

Lees ook: 5 groentes die bomvol zitten met eiwitten

Bron: Marie Claire NL, Beeld: Getty

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');