Hoe ‘gezond’ zijn eierkoeken eigenlijk?

Tijdens de hoogtijdagen van het Sonja Bakker-dieet zat iedereen massaal aan de eierkoeken, maar hoe goed zijn ze eigenlijk?

Tijdens de hoogtijdagen van het Sonja Bakker-dieet zat iedereen massaal aan de eierkoeken. Ze werden gezien als mager tussendoortje, maar bestaan naast eieren evengoed uit suiker, bloem en bakpoeder. Gezondheidsnet nam de eierkoek onder de loep en kwam tot een bijzondere conclusie. 

Gezondheidstest

De diëten van Sonja Bakker bestaan voornamelijk uit het mijden van vet. Volgens Gezondheidsnet doe je hier met eierkoeken goed aan, omdat er eieren worden gebruikt in plaats van boter of olie. Echter zitten ze, volgens hen, wel vol met koolhydraten (door de witte bloem) en flink wat suiker. Echt gezond is de eierkoek dus niet bepaald. 

Volgens Gezondheidsnet heb je wel degelijk vetten nodig in je voeding. Hier lees je bijvoorbeeld alles over vet eten waar je van afvalt. Dus wil je een gezond tussendoortje, kies dan iets met minder suiker en meer vitaminen. 

Lees ook: 8 snacks die je helpen om af te vallen

Bron: Gezondheidsnet, Beeld: iStock

Laatste nieuws