Snij jij je citroenen altijd in plakjes zonder te wassen? Ai, daar kunnen flink wat gezondheidsgevaren aan vastzitten! Buzzfeed Health sprak met Jaydee Hanson, een analist van het Center for food safety, waarbij zij kijken naar de voedselveiligheid van agrarische producten. Hij waarschuwt iedereen die wel eens citroenen of andere citrusvruchten eet.
Waarschuwing
Jaydee: "Ja, citroenen moeten absoluut gewassen worden voor gebruik. De schil van een citroen zit namelijk bomvol met pesticiden, die in het sap terecht kunnen komen tijdens het snijden of als je de schil met je handen aanraakt. Daarnaast worden er in sommige gevallen ook antibiotica aan de schil toegevoegd voor een langere houdbaarheid en afweer tegen insecten en bacteriën. Dit wil je liever ook niet binnenkrijgen."
Gevaarlijk
Jaydee vertelt dat dit niet goed is voor de gezondheid, maar dat je er niet dood van gaat. "Tenzij je een allergie hebt voor antibiotica. Dan moet je heel erg voorzichtig zijn."
Lees ook: 5 luie manieren om meer calorieën te verbranden
Bron: Buzzfeed Health, Beeld: iStock