6 Dingen de je niet moet bestellen in het vliegtuig

Handig voor als je binnenkort op vakantie gaat.

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, heb je op Schiphol vaak al heel de foodcourt leeggegeten. Eenmaal in het vliegtuig, begint je maag binnen no time alweer te knorren en wil je stiekem wat uit de vliegtuigfolder bestellen. Toch zijn er een aantal dingen die je beter maar kunt laten voor wat het is.

Vliegtuigvoedsel

Hoewel het je veel geld zou besparen om je eigen eten mee te nemen naar Schiphol, lukt het je elke keer niet. De broodjes en smoothies zienn er opeens veel lekkerder uit dan je zelf gesmeerde boterham en de verleiding is dan ook vaak niet te weerstaan. Ook in het vliegtuig lukt het je vaak niet om je in te houden, terwijl je dat bij een aantal dingen juist wel zou moeten doen.

1Bestel niet te veel

Zit je niet langer dan een paar uur in het vliegtuig, bestel dan niet te veel. In veel landen moet je sommige etenswaren weggooien zodra je het vliegtuig uit komt. Vers fruit en groenten zijn in veel gevallen niet toegestaan en moet je hoe dan ook weggooien.

2. Instant soep is geen goed idee

Een lekkere kom noodles klinkt misschien lekker om de trek even te stillen, maar niet heel erg handig als het hete water tijdens turbulentie op je – of in het ergste geval bij je buurman- schoot eindigt. Ook zit er in de pakjes noodles bijna de helft van je dagelijkse aanbeveling natrium, wat niet heel erg handig is voor je lichaam tijdens de vlucht.

3. Vermijd zakjes chips

Misschien vind jij het lekker om een zak chips naar binnen te werken, want daar is het uiteindelijk vakantie voor. Toch vinden de mensen om je heen het vele gekraak van jouw eten niet heel erg fijn om naar te luisteren. Bewaar dat krakende voedsel liever voor als je weer met beide benen op de grond staat.

4. Eet niet te veel voedsel wat rommel veroorzaakt

Tussen de vluchten door wordt er vaak snel even schoongemaakt, maar de bemanning heeft vaak geen tijd om ook nog eens al jou kruimels van dat lekkere cakeje op te ruimen. En zelf is het ook niet heel erg fijn om tussen de kruimels te zitten.

5. Eten wat sterk ruikt

Een broodje tonijnsalade is in het vliegtuig niet zo lekker als bij de lekkere broodjeszaak bij jou om de hoek. Daarnaast ruikt het ook nog eens heftig en dat is voor niemand fijn. Vooral niet in het vliegtuig!

6. Neem niks met pinda’s mee

Omdat er veel mensen op de wereld zijn met een pinda allergie, worden zakjes pinda vaak niet verkocht in het vliegtuig. Ook een boterham met pindakaas of zelf een zakje pinda’s meenemen is niet heel erg fijn voor je medepassagiers die mogelijk een ernstige pinda allergie hebben.

Bron: Business Insider Beeld: iStock

Laatste nieuws