De effecten van pizza op je huid

We weten allemaal dat pizza niet erg gezond is, maar wat doet het eigenlijk met je huid?

De effecten van pizza op je huid

We weten allemaal dat fastfoods niet erg goed zijn voor de huid en pizza hoort bij deze categorie. Maar weet je eigenlijk wel wat voor effecten pizza kan hebben op de huid? Voor de pizzaliefhebbers onder ons is het zeker een must om te weten!

Huidproblemen

Het betekent niet dat je moet stoppen met het eten van pizza, maar het is altijd handig om te weten wat je in je lichaam stopt. Vooral als je last hebt van acne of andere huidkwaaltjes kan het handig zijn om te weten wat pizza met je huid doet. Bustle sprak allereerste met schoonheidsspecialist Eileen Bischoff. "Pizza heeft zeker effect op je huid. De ingrediënten van een pizza stimuleren de talgklieren die olie aanmaken waardoor de huid vet wordt en de poriën verstopt kunnen raken. Hierdoor kunnen er uitbraken van puistjes komen." 

Experts

Dermatoloog dokter Hadley King zegt: "De zuivel in de kaas en de glycemische index in de korst kunnen beiden bijdragen aan het ontstaan of verergeren van acne. Dermatoloog dokter Janet Prystowsky denkt daar weer anders over. "Het eten van pizza is niet erg voor de huid, tenzij je de pizza op je gezicht smeert. De vetten en kruiden kunnen reacties veroorzaken. Wel kan een teveel aan melkproteïnen acne verergeren en het risico op kanker veroorzaken. Een paar stukken pizza eens in de zoveel tijd maken echter niet zo veel uit." 

Lees ook: Last van een ochtendhumeur? Van deze etenswaren word je meteen vrolijk 

Bron: Bustle, Beeld: iStock