Door deze lifehack verbrand je dagelijks 350 calorieën meer

En het heeft niets te maken met sporten of diëten!

Door deze lifehack verbrand je dagelijks 350 calorieën meer

Je kunt nog zo veel sporten of gezond eten, als je een zittende baan hebt zal dit allemaal minder effect hebben. Amy Lawrenson van van Byrdie had ook een kantoorbaan en had door het zitten veel last van haar rug. Ze besloot een bureau uit te proberen waar je achter moet staan in plaats van zitten. Het resultaat is verbluffend! 

Stand up 

Ze viel gelijk al flink af in de eerste periode van het staand werken achter haar nieuwe, hoge bureau. We weten dat je met rennen of lopen veel calorieën verbrandt, maar van staan was nog niet zo veel bekend. Volgens een onderzoek van BBC en de universiteit van Chester is het zeker mogelijk. Zij onderzochten tien mensen die allemaal zittend werk deden. Per dag lieten ze hen drie uur staan en monitorde daarbij hun hartslag. Deze nam toe terwijl ze stonden. "Dat maakt al een verschil van gemiddeld een hele calorie verbranding per minuut," zegt onderzoeker dokter Buckley. Het lijkt niet zo veel, maar bedenk je even hoeveel dat is op een werkweek als je 40 uur per week werkt.

Daarnaast span je met staan meer spieren aan dan wanneer je zit, en ook de spijsvertering zal beter werken wanneer je staat. Het lijkt misschien een beetje gek om te staan achter je bureau, maar volgens Amy raak je er snel aan gewend en zou je nooit meer anders willen! 

Lees ook: 3 rare dieet-trucjes die echt werken 

Bron: Byrdie, Beeld: iStock