Onthuld: Geheimen van mensen die nooit ziek worden

Ben jij vaak aan het snotteren? Met deze tips niet meer!

Onthuld: Geheimen van mensen die nooit ziek worden

Er zijn mensen die de griep-epidemie elke keer glansrijk doorstaan zonder ook maar één keer te niezen. Zouden ze altijd mazzel hebben of zou het aan de genen liggen? Mensen die nooit ziek worden hebben nu voor eens en voor altijd hun geheimen op tafel gelegd en geven jou de meest kostbare tips, zodat jij niet meer zo vaak met griep of een verkoudheid in bed hoeft te liggen!

1. Neem een massage

Uit onderzoek is gebleken dat een massage kan helpen bij angsten, een hoge bloeddruk en het verlangzamen van de hartslag. Dit komt omdat het stressniveau lager wordt, en stress is één van de hoofdredenen waardoor mensen vatbaarder zijn voor ziektes. 

2. Neem een koude douche 

Het is even doorbijten, maar het blijkt dat een koude douche kan helpen bij migraines, weinig energie, ondersteunen van de bloedsomloop en bij pijn. Probeer in de zomer wat langere koude douches te nemen en in de winter je warme douche af te sluiten met één minuut koud water. 

3. Eet gember

Gember wordt al eeuwenlang als medicijn gebruikt voor een heleboel lichamelijke klachten, waaronder constipatie. Onderzoekers denken dat de verbindingen in de gemberwortel de spijsvertering stimuleren en voedsel beter door het maag-darmkanaal leiden. Het is lekker in de thee of om los te eten. 

4. Was regelmatig je handen

Volgens verschillende gezondheidsorganisaties zijn je handen een bron van bacteriën en kun je gemakkelijk een ziekte oplopen als je je handen niet vaak genoeg wast. Voorbeelden van dit soort ziektes van bacteriën zijn E. coli en salmonella. 

5. Eet meer knoflook

Knoflook is rijk aan antioxidanten die het immuunsysteem een boost geven en een opgeblazen gevoel tegengaan. Daarnaast geeft het kruid een boost aan het afweersysteem, schijnt het risico op kanker te verminderen en is goed voor het hart. 

Lees ook: Deze nieuwe sport helpt je om rimpels in je gezicht te voorkomen 

Bron: Health, Beeld: iStock