Dit zegt de kleur van je urine over je gezondheid

Wit, roze, bruin of zelfs blauw... Dit betekent het

Dit zegt de kleur van je urine over je gezondheid

Wit, roze, bruin of zelfs blauw... De kleur van je urine kan veel vertellen over je gezondheid. Voortaan dus eerst even in het toilet kijken voor je doorspoelt?

Doorzichtig

Gefeliciteerd! Je bent één van de meest gehydrateerde mensen van de wereld.

Troebel wit

Het zou kunnen dat je een blaasontsteking hebt. De troebelheid komt van slijm, weefsels en eiwitten die zijn afgebroken.

Licht geel

Jij bent goed gehydrateerd. Goed gedaan!

Medium geel

Het zou kunnen dat je wat vocht tekort komt. Neem nog een glas extra water om gehydrateerd te blijven. 

Donker geel

Drink jij ooit wel iets? Je bent sterk gedehydrateerd. Als je veel vitamine B hebt genomen kan dit ook de reden zijn. 

Licht roze 

Heb je gisteren veel bieten gegeten? Dan zou dit de reden kunnen zijn. Als dat niet het geval is, zou het kunnen zijn dat er een beetje bloed in je urine zit. In dat geval is het aan te raden om naar de huisarts te gaan. 

Donkerder roze

Dit betekent dat er bloed in de urine zit, wat kan wijzen op een infectie of nog erger dan dat. Ga altijd naar de huisarts met deze klachten. 

Donker roze 

Dat is een hoop bloed! Het kan ook oud bloed zijn, wat erop kan duiden dat er al een tijdje iets niet goed is van binnen. Ga ook in dit geval naar de huisarts. 

Bruin

Is het zo bruin als cola? Sommige medicijnen, zoals antibiotica, hebben dit effect. Echter zou het ook kunnen komen door problemen aan de lever en/of nieren. Laat er dus altijd even naar kijken. 

Blauw

Maak je geen zorgen. Dit kan alleen komen als je veel kleurstoffen hebt gegeten of gedronken. Blijf vooral drinken en lach om het rare plasje. 

Lees ook: Door in deze houding te slapen heb je minder menstruatiepijn

Bron: Self Magazine, Beeld: iStock