Dit moet je absoluut niet doen als je boos bent

Vooral nummer 4 is slecht voor je gezondheid

Dit moet je absoluut niet doen als je boos bent

Een uit de hand gelopen ruzie of iets dat niet volgens je zin gaat kan je vast behoorlijk boos maken. Boos zijn is een natuurlijke emotie, maar je moet er wel voorzichtig mee zijn. Er zijn namelijk een aantal dingen die je absoluut niet mag doen als je boos bent. We zetten deze belangrijke dingen even voor je op een rijtje. 

1. Boos gaan slapen 

Het gezegde "nooit boos gaan slapen" is eigenlijk een erg goed advies. In je slaap worden sommige emoties versterkt of bewaard. Dit is uit een onderzoek gebleken waar ook uit blijkt dat slapen herinneringen verbetert en dan vooral de emotionele herinneringen. Als je boos bent kan deze emotie in je slaap dus verterkt worden en kun je onrustig blijven. Het heeft hetzelfde effect als dat je helemaal niet slaapt. 

2. Boos gaan rijden

Autorijden als je boos bent kan erg gevaarlijk zijn. Door de emotie ga je roekelozer rijden, neem je meer risico's, ga je harder rijden en heb je daardoor meer kans op ongelukken. Daarnaast krijgen mensen die boos zijn last van tunnelvisie waardoor je veel dingen om je heen niet waarneemt. 

3. Woede afreageren

Het lijkt misschien een goed idee om even af te koelen, maar als je je woede op andere mensen of dingen af gaat reageren bereik je het tegenovergestelde. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat als je online boze berichten naar de ander gaat sturen om af te reageren, dat zowel jij als degene waarop je boos bent juist nóg bozer worden. 

4. Boos gaan eten 

Boos gaan eten is een vorm van emotie-eten. Als je boos gaat eten zul je dan ook altijd naar een ongezonde keuze grijpen, en vrijwel nooit naar een stuk broccoli of fruit. Meestal pak je iets met veel suiker of vet. Daarnaast is je lichaam in een staat van "nood" als je boos bent. Daarom zal de spijsvertering van slag zijn als je eet terwijl je boos bent en kan dit uiteindelijk diaree als gevolg hebben. 

5. Boos alcohol gaan drinken 

Het is absoluut niet aan te raden om te drinken als je boos bent. Je wordt emotioneler en zegt dingen waar je niet helemaal met je volle verstand bij bent. Hierdoor kan je ruzie alleen maar erger en erger worden. 

Lees ook: Paracetamol blijkt een hele bizarre bijwerking te hebben 

Bron: Health, Beeld: iStock