Dankzij deze tips word je voortaan vrolijker wakker

Een goedemorgen gegarandeerd!

Dankzij deze tips word je voortaan vrolijker wakker

Sommige mensen worden wakker met een enorm ochtendhumeur. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het is voor jezelf ook fijner als je gewoon vrolijk en gelukkig wakker wordt. Met deze tips gaat dat vanaf nu helemaal goed komen:

1. Neem iedere avond de tijd om te lezen

En dan bedoelen we een echt boek of tijdschrift, in plaats van een paar berichtjes op je telefoon. Het blauwe licht van je telefoon, tablet of laptop zorgt ervoor dat de aanmaak van melatonine (het slaaphormoon) wordt verstoord, waardoor je uiteindelijk een minder goede nachtrust hebt.

2. Acht uur slaap

Te weinig slaap is niet goed voor je gezondheid, maar te veel slaap is ook ongezond. Zorg daarom dat je zo dicht mogelijk bij de aanbevolen acht uur komt. Zo word je uitgeslapen wakker en heb je minder kans op de risico's die lange nachten met zich meebrengen.

3. Drink een groot glas koud water als je wakker wordt

Tijdens je slaap verlies je vocht en het is het beste als je dat direct aanvult als je 's ochtends wakker wordt. Of je begint de dag met een ijsje bij het ontbijt.

4. Doe iets actiefs

Ga een blokje om voordat je naar je werk gaat of doe een complete morning work-out; de dag beginnen met een goede dosis beweging zorgt ervoor dat je de rest van de dag meer energie hebt.

5. Douche en trek je de mooiste outfit uit de kast

Ben je met het verkeerde been uit bed gestapt? Dat kan natuurlijk een keer gebeuren, maar probeer het dan zoveel mogelijk van je af te schudden. Dat is immers gezelliger voor jezelf én de mensen om je heen. Een douche doet wonderen en je zult merken dat een goede outfit ook helpt om wat gelukkiger te worden. 

Bron: Elite Daily, Beeld: iStock