3 redenen waarom je na het avondeten nog steeds trek hebt

Ken je dat gevoel ook? Hier ligt het aan.

3 redenen waarom je na het avondeten nog steeds trek hebt

Heb je ook van die avonden dat je net je avondeten achter de kiezen hebt en na een uur alweer de behoefte voelt om een zak chips open te trekken of een reep chocola naar binnen te werken? En dat terwijl je niet eens écht honger hebt? Dan zijn de volgende dingen daar misschien wel de oorzaak van.

Niets zo vervelend als een flinke maaltijd achter de kiezen hebben om vervolgens wéér het gevoel te hebben dat je nog wel een bord eten naar binnen zou kunnen werken. Je wéét dat je geen honger hoeft te hebben, maar je gevoel is zo sterk dat je wel aan de cravings wil toegeven. De volgende dingen kunnen met dit gevoel te maken hebben.

1. Televisie kijken

Televisie kijken en eten gaan voor veel mensen hand-in-hand. Vaak is het een gewoonte geworden en die gewoonte kan een slechte gewoonte worden. Op een gegeven moment voelt het misschien zelfs raar dat je een serie kijkt zonder een zak pinda's bij de hand te hebben. Wat doe je ertegen? Zorg dat je bezig blijft met je handen door bijvoorbeeld je nagels te lakken.

2. Dorst

Soms denk je dat je trek hebt, terwijl je lichaam eigenlijk behoefte heeft aan drinken. Dehydratatie is verwarrend voor je lichaam en daarom is het beter om eerst een glas water te drinken of een kopje thee te nemen voordat je toegeeft aan je 'trek'.

3. Menstruatie

Het is bewezen dat je meer zin hebt in eten tijdens de tweede helft van je cyclus, dus je hoeft niet raar op te kijken als je ineens zin hebt in snoep of koekjes als je bijna ongesteld moet worden. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg proteïnen binnenkrijgt - denk aan vlees, eieren en vis - en probeer zo min mogelijk geraffineerde suikers te eten.Bron: Daily Mail, Beeld: iStock