Afvallen? Gebruik het afvalwater van zoete aardappelen

Onderzoek toont aan: het afvalwater van zoete aardappelen kan helpen minder honger te hebben en gewicht kwijt te raken.

Afvallen? Gebruik het afvalwater van zoete aardappelen

Het zou zomaar kunnen dat je een geweldig middeltje om af te vallen tot nu toe klakkeloos in de gootsteen hebt gegooid: uit recent onderzoek is gebleken dat het afvalwater dat je overhoudt na het koken van zoete aardappelen kan helpen minder honger te hebben en gewicht kwijt te raken.

Volgens een nieuw Japans onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Heliyon, is gebleken dat het melige afvalkookwater van zoete aardappelen een positief effect heeft op de gezondheid en het gewicht van muizen. Het afvalwater zou dezelfde gunstige effecten kunnen hebben voor mensen.

De onderzoekers zetten twee groepen muizen op een vetrijk dieet. Eén groep muizen kreeg meer zoete ‘aardappelpeptide’ gevoerd: hetgeen dat ontstaat door eiwitvertering tijdens het koken van zoete aardappelen. Na een maand bleek dat de muizen die meer aardappelpeptide hadden gekregen, minder wogen en minder levermassa hadden dan de groep muizen die minder aardappelpeptide had gekregen. Daarnaast hadden deze muizen een lager cholesterol, lagere triglyceridenwaarden (een soort vetcellen in je bloedbaan) én meer hongerregulerende hormonen, waardoor zij minder eetlust hadden.

Het onderzoek is alleen onder muizen uitgevoerd en ja, er moet nog meer onderzoek gedaan worden. Maar het klinkt in ieder geval veelbelovend…

Lees ook:

Bron: The Daily Mail | Beeld: iStock