5 excuses om lekker naar knoflook te ruiken

Mocht jij een knoflooklover zijn, hier 5 héle goede excuses om lekker naar knoflook te ruiken – wat je omgeving daar ook van vindt.

5 excuses om lekker naar knoflook te ruiken

You either love it or hate it: knoflook. Mocht jij een knoflooklover zijn, hier 5 héle goede excuses om lekker naar knoflook te ruiken – wat je omgeving daar ook van vindt.

1. Knoflook is antimicrobieel

Doordat knoflook antimicrobieel is, is het een krachtig middel in de strijd tegen allerlei soorten infecties en schimmeltjes. Zo kan knoflook zelfs de schimmel candida bestrijden, waar veel vrouwen last van hebben. Uit onderzoek is gebleken dat knoflook zelfs beter kan werken dan sommige antibiotica.

2. Knoflook verkleint de kans op een verkoudheid

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat (vooral rauwe) knoflook een ordinaire verkoudheid kan voorkomen. Doordat het je immuunsysteem versterkt, heb je meteen minder kans op andere virussen en ziekten.

3. Knoflook geeft je dikker haar

Niet alleen vermindert knoflook haarverlies; het stimuleert ook de haargroei. Je kunt bijvoorbeeld af en toe knoflook aan je wasbeurt toevoegen, of je kunt rauw knoflooksap als masker kort op je haarwortels aanbrengen. Plezieriger is misschien om voor een olie te kiezen waar knoflook in verwerkt is, zoals kokos-knoflookolie.

4. Knoflook is goed in de strijd tegen kanker

Knoflook is zo krachtig, dat het de groei van tumoren kan remmen. Plus: in werelddelen waar men veel knoflook eet, komen bepaalde kankersoorten minder voor…

5. Knoflook bevordert je cardiovasculaire gezondheid

Knoflook is goed voor je bloedvaten, bloeddruk en cholesterol en verkleint de kans op hartproblemen.

6. Knoflook werkt tegen puistjes

Omdat knoflook zo antibacterieel en ontstekingsremmend is, kan het een geweldig middel zijn om als een soort maskertje op puistjes te smeren. Wel lokaal gebruiken en oppassen met overgevoeligheid! Na een paar minuten afspoelen en tot rust laten komen.

Conclusie: knoflook is een superfood. En het mag dan niet formidabel ruiken; er zijn genoeg goede excuses om het lekker vaak te eten én te smeren!

Lees ook:

Beeld: iStock