Deze ontbijtjes bevatten veel suiker

Ontbijten is gezond, dat weten we allemaal. Maar sommige semi-gezonde ontbijtjes bevatten veel suiker. Meer dan je denkt.

Deze ontbijtjes bevatten veel suiker

Ontbijten is gezond, dat weten we allemaal. Maar sommige semi-gezonde ontbijtjes bevatten veel suiker. Meer dan je denkt. Onderstaande zes ontbijten kun je daarom beter laten staan.

Hou in je achterhoofd dat de aangeraden hoeveelheid suiker per dag voor vrouwen 25 gram is...

Granolareep 

Een granolareep bevat twaalf gram suiker. Zo'n reep lijkt misschien gezond door de noten, haver en vezel- en proteïnerijke ingrediënten die ze bevat, maar het tegendeel is waar. Vooral de repen uit de supermarkt bevatten veel suiker. Kijk dus eerst even goed naar de ingrediënten voor je een granolareep koopt. 

Fruityoghurt 

De naam doet vermoeden dat er veel fruit in zit, maar in werkelijkheid bestaat een fruityoghurtje vooral uit suiker. Maar liefst 24 gram zelfs. Je kunt dus beter gewone yoghurt nemen en daar zelf stukjes fruit in doen. 

Muffin 

Heel erg verbaasd zijn we niet dat een muffin negentien gram suiker bevat. Maar jammer is het wel...

Donut

Shocking: een gewone donut zonder glazuur bevat even veel suiker als een granolabar! 

Cornflakes 

Ook cornflakes bevatten twaalf gram suiker. Maar gelukkig zijn er ook gezondere opties, dus check de ingrediënten goed.

Smoothie

Jij denkt natuurlijk dat je ontzettend gezond bezig bent door iedere ochtend een smoothie te drinken. Helaas hebben we niet zo goed nieuws: een smoothie bevat maar liefst vijftig gram suiker! Het beste is om je smoothie zelf te maken met niet te veel fruit (want fruit bevat suiker), groenten en plantaardige melk of yoghurt. 

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: nina.be