Waarom je in oktober minder weegt

Geloof het of niet, maar volgens een nieuwe studie van de Cornell University is er een periode in het jaar waarin we minder wegen.

Waarom je in oktober minder weegt

Geloof het of niet, maar volgens een nieuwe studie van de Cornell University is er een periode in het jaar waarin we minder wegen: rond oktober. 

Onderzoekers volgden een jaar lang meer dan 3000 mensen in Duitsland, Japen en de VS. Ze kwamen er achter dat de meeste mensen rond deze periode van het jaar, dus rond de maand oktober, het minste wegen. De reden? De seizoenswisseling. 

Zo vermijd je extra winterkilo's

Weeg je dus inderdaad minder dan anders op dit moment? Geniet er dan maar extra van, want het zal ook zo weer voorbij zijn helaas... Als het namelijk weer kouder wordt en de feestdagen komen er aan, zijn die kilo's er zo weer bij. Maar gelukkig kun je die extra kilo's ook vermijden met deze tips:

  • Ga sporten en blijf sporten. Het is belangrijk dat je je aan een vast sportschema houdt. Hou dus vaste momenten vrij in de week waarop je beweegt. Schrijf het ook gewoon in je agenda, net als andere afspraken.
  • Eet 's ochtends, 's middags en 's avonds. Sla zeker geen maaltijden over. Drie keer per dag gezond eten is het beste wat je kunt doen. Heb je weinig tijd om te koken? Probeer dan in het weekend alvast te bepalen wat je (ongeveer) gaat eten de komende week. Zo kun je alvast boodschappen halen en heb je alles al in huis. 
  • Zondig bewust. Natuurlijk mag je jezelf af en toe verwennen. Maar in plaats van dingen te eten die je het hele jaar door kunt eten, kun je beter kiezen voor die zelfgemaakte taart van je oma op Eerste Kerstdag. En prop niet alles in een keer naar binnen, probeer er écht van te genieten.

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: nina.be