4 redenen waarom je buikvet krijgt

Sommige mensen hebben meer moeite met het verliezen van buikvet dan anderen. Maar geloof ons: dat heeft niet altijd te maken met wat je eet.

4 redenen waarom je buikvet krijgt

Het is wel duidelijk dat sommige mensen meer moeite hebben met het verliezen van buikvet dan anderen. Maar geloof ons: dat heeft niet altijd te maken met wat je eet. Nog vijf redenen waarom jij meer buikvet hebt dan anderen:

Je moeder heeft een appelfiguur 

Waar je vet opslaat, heeft veel te maken met genen. Als je familieleden vooral appel figuren hebben, zal je meer moeten bewegen en extra moeten letten op het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. 

Je hormonen slaan op hol

Vrouwen die in hun menopauze komen, merken vaak dat hun buik begint te groeien. Dit komt waarschijnlijk door een daling in je oestrogeen levels en doordat je metabolisme langzamer wordt als je ouder wordt. Probeer daarom meer spieren op te bouwen via krachttraining. 

Je krijgt te weinig of te veel slaap

Vijf uur slaap of minder is niet goed, maar meer dan acht uur ook niet. Als je te weinig slaap krijgt, zal je metabolisme langzamer worden om energie vast te houden. Daardoor gaan we ongezonde dingen eten. Waarom te veel slaap leidt tot extra buikvet is nog niet bekend, maar waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat je minder uren actief bent als je langer in bed ligt. 

Je hebt veel stress

Als je onder druk staat, maakt je lichaam meer cortisol aan. Daardoor zal je sneller kiezen voor vettig eten en veel suiker. Bovendien zorgt cortisol er ook voor dat je minder calorieën verbrandt. 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: Women's Health