Maak jij deze 5 fouten bij het wassen van je haar?

Wil jij stralende, gezonde en volle lokken? Voorkom dan dat dat je déze 5 fouten maakt bij het wassen van je haar.

Maak jij deze 5 fouten bij het wassen van je haar?

Het lijkt zo makkelijk, je haren wassen. Maar hóe je je haren wast, maakt een enorm verschil voor je haar. Wil jij stralende, gezonde en volle lokken? Voorkom dan dat dat je déze 5 fouten maakt bij het wassen van je haar.

1. Je maakt je haar niet goed nat

Je hebt haast, je moet zo naar je werk, je hebt een afspraak… We get it: je hebt niet altijd zin en tijd om lang onder de douche te staan. Maar voorkom dat je overhaast te werk gaat als je je haren wast en zorg ervoor dat je haar door en door nat is voordat je shampoo aanbrengt: laat je haar minimaal 1 minuut goed doorweken, en ga dán pas je haren wassen. Breng je je shampoo vóór die tijd aan, werken je producten niet goed en droogt je haar uit.

2. Je begint met shampoo

Wil je een vollere haardos, dan is er een simpele truc die een wereld van verschil maakt: in plaats van dat je met shampoo begint en met conditioner eindigt, begin je met conditioner en eindig je met shampoo. Omgekeerde wereld dus. Werkt wonderen.

3. Je gebruikt teveel shampoo en conditioner

Onthoud: shampoo is vooral voor de haarwortels, conditioner is vooral voor de punten. Smeer je teveel conditioner in je haarwortels, eindig je al snel met een slappe haardos.

4. Je neemt niet de tijd om je haar twee keer met shampoo te wassen

Is je haar heel vet of heb je veel droogshampoo, volumepoeder of andere haarproducten gebruikt, dan zorgt een tweede shampoobeurt ervoor dat je haar écht schoon wordt. Dat is niet alleen te zien (hallo volume!), maar daardoor reageert je haar ook weer beter op alle (styling)producten die je daarna gebruikt.

5. Je doet geen koude naspoeling

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is een warme douche zo slecht nog niet voor je haar. Je haarschubben gaan door de warmte namelijk openstaan, waardoor alle goede stofjes van je shampoo en conditioner kunnen worden opgenomen. Om de haarschubben echter weer te laten sluiten, moet je je haar altijd even naspoelen met koud water. Het resultaat: minder pluizig en minder dof haar.

Lees ook:

Beeld opening: iStock