Hier is suiker wél heel goed voor

Wist je dat suiker héél erg goed kan zijn voor je huid? Voor je alle suiker uit je huis bant: probeer dít er eens mee.

Hier is suiker wél heel goed voor

Suiker eten is niet al te best voor je, zo weten we inmiddels wel. Óók niet voor je huid: collageen wordt erdoor afgebroken, waardoor je eerder een slappe huid en rimpels krijgt, het bevordert ontstekingen en het is niet bevorderlijk voor acne. Maar wist je dat suiker ook heel erg goed kan zijn voor je huid? Voor je alle suiker uit je huis bant: probeer dít er eens mee.

De truc is om suiker niet te eten, maar te smeren. Suiker heeft namelijk fantastische eigenschappen voor een stralende en gezonde huid. Zo trekt het van nature vocht aan van buitenaf, waardoor je huid gemoisturized wordt, en bevat suiker zelfs een beetje glycolzuur: fruitzuren met een geweldig exfoliërende werking.

Door te exfoliëren met een suikerscrub verwijder je de bovenste huidcellen effectief, waardoor je huid er frisser uit gaat zien en beter kan herstellen. Omdat er wel een paar dingen zijn om rekening mee te houden als je gaat scrubben met suiker, hieronder een paar do’s en don’ts.

Suiker op je huid: de do’s en don’ts

  1. Kies voor bruine suiker, deze is zachter dan witte suiker en zal je huid minder snel beschadigen.
  2. Combineer de suiker met een plantaardige olie en voeg een paar druppels etherische olie toe, liefst met kalmerende werking, zoals kamille. Op deze manier is je scrub een stuk zachter en hydraterender.
  3. Luister naar je huid: heb je een hele gevoelige huid of een huid met acne, dan is een suikerscrub waarschijnlijk te hard voor jou. Test de scrub ook eerst aan de binnenkant van je onderarm om te zien hoe je erop reageert.
  4. Scrub er niet te vaak mee, je kunt je huid er namelijk alsnog mee beschadigen. Gebruik een suikerscrub maximaal twee keer per week, mits je huid er goed op reageert.
  5. Smeer je na het scrubben goed in met een (liefst minerale) zonnebrandcrème. Door de dode huidcellen te verwijderen word je huid namelijk gevoeliger voor zonlicht.
  6. Vervang suiker niet door zout: zout beschadigt de huid sneller én droogt haar uit.

Lees ook: