Geen fan van sporten? Dat ben je waarschijnlijk intelligent...

Kom je niet graag in de sportschool? Dat kan erop wijzen dat je slim bent. Ja, echt, lees maar - op Happy in Shape.

Geen fan van sporten? Dat ben je waarschijnlijk intelligent...

Kom je niet graag in de sportschool? Dat kan erop wijzen dat je slim bent. Uit recent onderzoek van de Florida Gulf Coast University blijkt namelijk dat mensen die veel nadenken, minder bewegen dan de niet-denkers.

De universiteit kwam tot deze conclusie door 60 studenten een vragenlijst te laten invullen. Hieruit konden de onderzoekers opmaken of ze 'denkers' of 'niet-denkers' waren. Beide groepen kregen vervolgens een week lang een apparaat om hun arm dat de lichaamsbeweging bijhield.

Resultaat

De resultaten: 'denkers' blijken veel minder actief dan de 'niet-denkers'. De onderzoekers denken dat dit komt doordat mensen met een hoog IQ zich niet zo snel vervelen en daardoor langer in gedachten kunnen blijven hangen. Niet-denkers zouden zich juist wel sneller vervelen en daardoor eerder geneigd zijn met sporten hun dag te vullen. Het verschil was vooral zichtbaar doordeweeks. In het weekend bewogen beide groepen praktisch evenveel. Wat de achterliggende gedachte daarvan is, daar moeten de onderzoekers nog even over nadenken.

Lees ook:

Bron: marieclaire.nl