Voedingsmiddelen die meer ijzer bevatten dan rood vlees

Je lichaam heeft ijzer nodig, maar het is best lastig om elke dag die aangeraden 18 milligram binnen te krijgen. Zeker als je geen rood vlees lust.

Voedingsmiddelen die meer ijzer bevatten dan rood vlees

Je lichaam heeft ijzer nodig, maar het is best lastig om elke dag die aangeraden 18 milligram (voor vrouwen tussen de 19 en 50 jaar) binnen te krijgen. Zeker als je geen fan bent van rood vlees. Gelukkig bestaat er nog voeding met veel ijzer, zoals deze vijf.

Oesters

84 gram oesters bevat ongeveer acht milligram ijzer. Dat is meer dan rood vlees en oesters bevatten ook minder verzadigde vetten. Bovendien is een oester ook een goede bron voor seleen en zink.

Witte bonen

Bonen zijn erg geschikt om vezels en plantaardige proteïnen binnen te krijgen. Bovendien helpen ze ook je cholesterol te verlagen en je bloedsuikerspiegel in controle te houden. En ze bevatten veel ijzer!

Spinazie

Popeye at het niet voor niets: spinazie bevat veel ijzer. Maar dat is nog niet alles: er zitten ook veel vitaminen en mineralen in. Bovendien geeft deze groente aan ieder gerecht een lekkere smaak.

Chia zaad

Chia zaad is erg populair, dankzij het feit dat het zo veel omega 3 bevat. Nu heb je nog een reden om ervan te houden: het is ook een goede ijzerbron.

Cacaopoeder

Het is lekker zoet en je krijgt ook nog eens een dosis ijzer binnen. 84 gram bevat zo'n zeven milligram ijzer. Een goede reden om je over te geven aan je chocoladeverslaving.

Lees ook:

Bron: Women's Health