Alles over visolie supplementen

Volgens de Nutrition Business Journal spenderen Amerikanen zo'n 1,3 biljoen dollar aan visolie supplementen per jaar. Maar zijn ze nu echt zo goed?

Alles over visolie supplementen

Een van de meest populaire supplementen is visolie. Volgens de Nutrition Business Journal spenderen Amerikanen er zo'n 1,3 biljoen dollar aan per jaar. Maar is het nu echt zo goed om ze in te nemen? Dit is wat je moet weten over visolie supplementen. 

De voordelen

Visolie capsules bevatten omega-3, wat je vindt in vette vis als zalm, ansjovis en tonijn. Omega-3 is goed tegen ontstekingen en depressies en voor de gezondheid van je hart en brein. De American Heart Association raadt dan ook aan om twee keer per week vis te eten, maar dat lukt natuurlijk niet iedereen. Daarom is het slim om visolie supplementen te nemen. Bovendien zijn ze veilig voor zwangere vrouw, sterker nog: er wordt hen juist aangeraden om ze in te nemen. De supplementen zijn namelijk goed voor de ontwikkeling van de baby en verminderen het risico op het krijgen van een kindje met ondergewicht.

De nadelen

Er zijn echter verschillende studies die aantonen dat de supplementen helemaal geen effect hebben. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar landen als Japan, waar de mensen veel vis eten én weinig hartproblemen hebben. Maar Japanners eten vis, geen supplementen. Volgens verschillende studies hebben de capsules niet dezelfde goede werking als vis.

Moet je ze nu nemen of niet?

Volgens sommige experts zijn de supplementen overgewaardeerd, maar anderen raden ze dan weer aan. Wel zijn ze het allemaal over een ding eens: het beste is om je omega-3 meteen uit de bron te halen als het kan. Voeding bevat namelijk veel meer dan alleen maar voedingsstoffen. Het beste is dus nog steeds om gewoon vette vis te eten.

Lees ook:

Bron: Women's Health