Gebruik jij de goede zonnebrandcrème?

Dat je in de zomer dagelijks zonnebrandcrème moet smeren, wist je al. Maar het is best lastig om de juiste crème voor jouw huidtype te vinden.

Gebruik jij de goede zonnebrandcrème?

Dat je in de zomer dagelijks zonnebrandcrème moet smeren, wist je al. Maar het is best lastig om de juiste crème voor jouw huidtype te vinden. Vind hier je perfecte match.

Vette huid

Kies voor een product dat het glimmen van je huid vermindert. Zoek naar ingrediënten als siloxanen en polydimethylsiloxaan, zij geven je huid een matte look.

Vatbaar voor acne

Zoek naar crèmes die gelabeld zijn als niet-comedogeen. Dit betekent dat ze geen poriën verstoppen.

Droge huid

Je hebt iets nodig met extra vocht, maakt niet uit welk seizoen het is. Kies een zonnebrandcrème die hydraterende en beschermende ingrediënten bevat. Zoek naar ingrediënten als glycerol, ceramiden en vettige zuren.

Gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt, heb je meer kans op reacties op ingrediënten die in zonnebrandcrème zitten. Skip daarom de chemische crèmes waarbij je huid de ingrediënten absorbeert en ga voor een crème waarbij ze op je huid blijven zitten.

Ouder wordende huid

Een volwassen huid heeft beschadigde collageen en elastine met lijntjes, rimpels en donkere plekjes. Zoek daarom naar een zonnebrandcrème die anti-verouderingsvoordelen heeft.

Lees ook:

Bron: Women's Health