5 (goede!) redenen om je workout te skippen

Soms is niét naar de sportschool gaan echt het beste wat je voor je lijf kunt doen. Nu op Happy in Shape: 5 legitieme redenen om je workout te skippen

5 (goede!) redenen om je workout te skippen

Soms is niét naar de sportschool gaan echt het beste wat je voor je lijf kunt doen. Hier 5 legitieme redenen om je workout een keertje over te slaan.

1. Je bent doodop

Begrijp ons niet verkeerd: als je gewoon een beetje moe (of lui) bent, ga dan vooral naar de sportschool om wat energie te kríjgen. Maar ben je echt doodmoe en heb je bijvoorbeeld al de hele week slecht geslapen, dan mag je je workout best een keertje skippen. Neem die tijd om te rusten of om bij te slapen en spaar je energie liever voor je volgende workout, waar je daardoor wél voluit aan mee kunt doen.

2. Je hebt een blessure

Last van je knieën, enkels, polsen of een andere blessure? Forceer niets en geef je lichaam genoeg rust om te herstellen. Liever tijdelijk even écht rusten, dan een chronische blessure veroorzaken. Gaat je blessure niet over, bespreek dan met je huisarts wat je het beste kunt doen. Zo zou je met jouw blessure misschien wel baat kunnen hebben bij een low-impact workout, zoals yoga, waardoor je toch in shape blijft.

3. Je begint ziek te worden (of bent het al)

Heb je de griep, heb je koorts of ben je gewoon echt ziek? Blijf in bed en ga niet (!!) naar de sportschool. Je lichaam heeft de rust in dit geval hard nodig. Hetzelfde geldt als je je ziek begínt te voelen: laat je lichaam op tijd even bijtanken. Heb je alleen last van een neusverkoudheid en voel je je verder prima, dán zou je een workout kunnen overwegen. Maar alleen als jíj voelt dat dat kan.

4. Je hebt spierpijn

Heb je slechts een klein beetje spierpijn door cardio, dan kan je lichaam best een volgende workout aan en kan sporten zelfs wat verlichting geven (probeer dan wel de pijnlijke spiergroepen te ontzien). Maar heb je behoorlijk spierpijn, laat die spieren dan herstellen voor je aan je volgende workout begint, zodat ze ook echt kunnen groeien.

5. Het wordt je allemaal teveel

Soms kan sporten stress verlichten en je genoeg (mentale) energie geven om er weer tegenaan te kunnen. Maar is je agenda overvol, heb je niet genoeg tijd voor je geliefden en vrienden en zit je er even helemaal doorheen? Doe jezelf geen geweld aan en skip die workout dan. Balans is key.

Lees ook: