Waarom je afvallen moeilijker maakt dan het is

Afvallen is niet makkelijk. Maar het hoeft niet vermoeiend, onmogelijk of frustrerend te zijn. Vijf tekenen dat je het jezelf moeilijker maakt dan het

Waarom je afvallen moeilijker maakt dan het is

Afvallen is niet makkelijk. Maar het hoeft niet vermoeiend, onmogelijk of frustrerend te zijn. Vijf tekenen dat je het jezelf moeilijker maakt dan het is. 

Je bent áltijd aan het sporten

Te veel trainen zorgt ervoor dat je lichaam zich niet kan herstellen. Je lichaam is als het ware in shock, waardoor je stresshormonen level stijgt, je vermoeider bent én meer honger hebt. Sport 45 minuten tot een uur, vijf dagen in de week. Niet meer.

Je volgt het dieet van je beste vriendin

Iedereen is uniek als het om afvallen gaat. Wat voor jouw vriendin werkt, werkt misschien helemaal niet voor jou. Vergeet dat trendy dieet. Het dieet dat voor jou het beste is, is dat wat je bevalt en vol kan houden.

Je eet geen koolhydraten en vetten

Je hebt ze echt allebei nodig. Als je ze weglaat, knoei je met je bloedsuiker en insuline. Focus je liever op het eten van kleinere porties dan dingen weg te laten.

Je eet te weinig

We denken vaak dat we meer calorieën moeten skippen dan nodig is om af te vallen. Als je te weinig eet, wordt je metabolisme langzamer. Je gaat dan juist meer in een keer eten.

Je slaapt te weinig

Afvallen is veel moeilijker als je niet genoeg rust krijgt. Hou jezelf dus aan een vast slaapschema.

TIP: Marie Claire staat deze maand in het teken van het '30 dagen strak plan' onder leiding van trainer Kay de Lange van 3SIXTY5. Heb jij het schema al gedownload? Dat kan hier.

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden? Ga naar het In 30 dagen strak event op Facebook zodat je dagelijks een flinke dosis recept-, work-out-, en receptinspiratie ontvangt. Vergeet niet op "gaan" te drukken!

Lees ook:

Bron: Women's Health