Dit moet je nooit drinken voor een workout

Het is belangrijk om je lichaam gehydrateerd te houden voordat je gaat sporten. Maar deze vijf drankjes kun je beter niet drinken voor een workout.

Dit moet je nooit drinken voor een workout

Het is belangrijk om je lichaam gehydrateerd te houden voordat je gaat sporten. Maar je kunt niet zomaar alles drinken. Deze vijf drankjes kun je beter skippen voor een workout.

Energiedrankjes met melk

Melk bevat proteïnen, koolhydraten en vet waardoor het lang duurt voordat deze vloeistof verteerd is. Drankjes met melk erin kun je beter na je workout drinken dan voor of tijdens. Of je moet de hele tijd naar de wc willen...

Gesuikerde fruitdrankjes

Die Capri Sun pakjes zijn erg lekker, maar erg slecht om te drinken voordat je gaat sporten. Ze bevatten veel glucose-fructosestroop wat leverproblemen en obesitas kan veroorzaken. In plaats van Capri Sun kun je dus beter water met fruit drinken.

Alcohol

Ook al krijg je een boost van alcohol, het is echt beter om dat biertje te laten staan. Alcohol droogt uit, borrelt op tijdens het sporten en heeft een negatieve invloed op het maken van beslissingen. Niet ideaal dus als je moet kiezen hoeveel gewicht je gaat tillen.

Drankjes met prik

Ze kunnen zwellingen en buikpijn veroorzaken. En je moet er scheetjes van laten... Niet echt fijn tijdens een workout! Bovendien bevatten drankjes met prik veel natrium, waardoor je veel vocht verliest. 76

Sportdrankjes

De naam is erg misleidend, maar sportdrankjes bevatten meestal veel suiker en weinig voedingstoffen.

Lees ook:

Bron: Women's Health