TIP: Heerlijk ontspannen me-time in dit oude fort

Fort Resort Beemster is gevestigd in een Unesco monument van de Stelling van Amsterdam. Achter de metersdikke fort muren schuilt een unieke Spa & Well

TIP: Heerlijk ontspannen me-time in dit oude fort

Fort Resort Beemster is gevestigd in een Unesco monument van de Stelling van Amsterdam. Achter de metersdikke muren schuilt een unieke Spa & Wellness waar je welness-mond van open valt. De robuuste muren maken het geheel stoer maar tegelijk warm.

In Fort Resort Beemster bevinden zich bijzondere sauna’s met uitzicht over de fortgracht en de Beemsterpolder. Beleef hier opgietrituelen in de kelo sauna met 300 jaar oud dennenhout of geniet van de himalaya zoutgrotsauna. Relax op het zandstrand en neem een duik in de natuurrijke zwemvijver of een van de andere baden (o.a. kruidenbad, zoutbad). In het wellness restaurant worden healthy smoothies & gerechten bereid. Het restaurant is ingedeeld met lekkere loungebanken en gezellige hoekjes. De lampen uit Bali maken het helemaal af. Een mini-vakantie in eigen land.

BIJZONDERE SPA-RITUELEN

De beautyspecialisten en masseurs leggen je van top tot teen in de watten met heerlijke hammamrituelen, massages, gezichtsbehandelingen of een van de bijzondere spa rituelen. De polynesia is een spa ritueel, waarbij het lichaam eerst wordt gescrubd met een vanille-kokos scrub en vervolgens wordt gemasseerd met zandstempels en de 'lomi lomi'-techniek. Als afsluiting van dit ritueel word je lichaam geolied met een bronzing oil.

YOGA WITH A VIEW

Voor de yoga liefhebbers zijn er wekelijks lessen, maar er zijn ook 'losse' workshops. Hier komt binnenkort nog een yoga 'tent' bij, met allerlei rustgevende elementen én een haardvuur. Met deze zomerse temperaturen worden de lessen óf op het strandje gegeven óf op het dak (en dat is mooi, want je hebt een geweldige uitzicht over de Beemsterpolder).

Reserveer hier direct voor een dagje wellness, ontspanning en natuur.

Lees ook: