Mindfulness voor elke dag

Met onverdeelde aandacht leven in het moment, daar wordt een mens rustiger en gelukkiger van. Deze vier dagelijkse mindfulness oefeningen helpen je op

Mindfulness voor elke dag

Met onverdeelde aandacht leven in het moment, daar wordt een mens rustiger en gelukkiger van. Deze vier oefeningen, die je heel makkelijk in je dagelijks leven kunt inpassen, helpen je op weg.

Douchen in het donker

Voor de meeste mensen is douchen een routinematige handeling. Met het licht uit ervaar je al het vertrouwde anders. Ben je je meer bewust van het warme water op je huid en hoe de douchegel ruikt.

Asociale media

Niets wat je dag zo intens verstoort als de piepjes en andere signalen van updates, posts, berichten en appjes. Zet ze eens één dag op stil en maak met jezelf de afspraak dat je telefoon in je tas blijft als er mensen om je heen zijn. Dus ook op het station, op je werk en in het bijzijn van je kinderen en partner. In het begin zul je steeds even willen kijken, maar dit gevoel zakt af en maakt plaats voor intense rust en focus.

Leer te liggen

Achter slaapproblemen zit vaak de stress van te 'moeten' slapen. Draai de wekker om zodat je de tijd niet meer ziet en geef je over aan gewoon lekker liggen. Voel hoe het matras je ondersteunt en het dekbed je verwarmt. Span en ontspan je ledematen, doe een bodyscan en check hoe alles voelt. Zwaar, loom, warm, ontspannen? Probeer bij dat gevoel te blijven, dan doezel je vaak vanzelf in.

Schermvrij eten

Eet zonder telefoon, tv of tablet in de buurt en liefst ook zonder boek, krant of tijdschrift. Het eten verdient je onverdeelde aandacht en bovendien zul je er zo meer van proeven (en minder snel te veel eten).

In het nieuwe nummer van Happy In Shape vind je nog meer mindfulness oefeningen. Bestel het blad hier!

Lees ook: