15 looptips

Health.com vroeg coaches en trainers hun beste looptips te delen. Gebruik ze om langer te kunnen rennen, je lichter te voelen en letsels te voorkomen.

15 looptips

Health.com vroeg coaches, trainers, voedingsdeskundigen en veteranen om hun beste looptips te delen. Gebruik ze om langer te kunnen rennen, je lichter te voelen en blessures te voorkomen. 

Loop elke dag

Continuïteit is erg belangrijk. Een dagelijks rondje rennen helpt je lichaam vet te verbranden. Het leert je geest ook om alle uitdagingen aan te kunnen, zowel fysiek als mentaal.

Investeer in comfort

Schaf goede sportkleding aan. Het allerbelangrijkste: een goede sportbeha.

Blijf positief

Eindig je loopsessies sterk en gelukkig, niet uitgeblust. Het zorgt ervoor dat je door wil gaan en helpt letsels voorkomen.

Word lenig

Doe naast het rennen ook aan yoga. Het helpt letsels beter voorkomen dan stretchen.

Draag niet te veel kleding

Als je je aankleed voor het lopen, denk dan dat het tien tot vijftien graden warmer is. Als je eenmaal buiten aan het lopen bent, zal je blij zijn dat je niet te veel aan hebt gedaan.

Drink geen alcohol

Drink een of twee dagen voor je gaat trainen geen alcohol.

Train slim

Je lichaam heeft tijd nodig om zich te herstellen. Mix makkelijke loopsessies met moeilijke en push jezelf niet als je lichaam rust nodig heeft.

Praat met anderen over het lopen

Vertel aan anderen wat je doel is. Post het op Facebook, Twitter en Instagram. Bel je moeder. Het stimuleert je om door te gaan, omdat anderen ernaar zullen vragen.

Nood aan nog meer looptips? Lees dan ook dit:

Bron: health.com