Dit moet je zeggen tijdens de seks

Dit moet je zeggen tijdens de seks. En nee, het zijn geen vieze praatjes... Integendeel!

Dit moet je zeggen tijdens de seks

Wat je wel en niet wil tussen de lakens verschilt natuurlijk van koppel tot koppel. Wat jij fijn vindt, kan voor iemand anders juist een no go zijn. Maar volgens een nieuw onderzoek leidt dit tot meer seksuele tevredenheid dan sexy lingerie en voorspel: praten over de liefde.

I love you

De Chapman University onderzocht de sekslevens van 39.000 getrouwde koppels en samenwonende hetero koppels die al meer dan drie jaar samen zijn. De onderzoekers kwamen erachter dat de zin 'I love you' tijdens de seks zorgt voor tevredenheid bij 75 procent van de tevreden mannen en 74 procent van de tevreden vrouwen die dit doen.

Nieuwe dingen en voorspel

Anderen dingen die werken: het uitproberen van nieuwe dingen, de tijd nemen om in de mood te komen en energie steken in voorspel. Uit de studie blijkt dat de helft van de deelnemende koppels ontevreden is over hun seksleven en dat andere seksuele handelingen zoals samen douchen en het gebruik van speeltjes vaak ontbreken. David Frederick, Assistant Professor of Psychology van de Chapman University:

Almost half of satisfied and dissatisfied couples read sexual self-help books and magazine articles, but what set sexually satisfied couples apart was that they actually tried some of the ideas.

De conclusie: seks is zoals een huwelijk. Het heeft inzet, moeite en passie nodig om succesvol te zijn. Dus als je niet tevreden bent in de slaapkamer: probeer iets nieuws of vertel je partner dat je van hem houdt.

Bron: goodhousekeeping.com