Interview blogger Claartje Schröder

Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs? Deze keer een interview met blogger Claartje Schröder van Foodness.nl

Interview blogger Claartje Schröder

Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs? En wat eten die bloggers zelf? Happy in Shape zoekt het uit! Elke twee weken een interview met een succesvolle blogger en een week later vind je van diezelfde blogger een handig eetdagboekje voor de komende week. Deze week een interview met Claartje (27). Brein achter Foodness.nl.

  • Naam: Claartje Schröder
  • Leeftijd: 27
  • Blog: Foodness.nl
  • Woonplaats: Amsterdam
  • Werk: Ik werk fulltime voor mijn eigen bedrijf
Mijn blog bestaat nu twee jaar. Het gaat zo goed dat ik vorig jaar mijn baan kon opzeggen en sindsdien fulltime werk voor mijn eigen bedrijf. Een droom!

Waarom ben je begonnen met bloggen? Hoeveel bezoekers heb je nu, hoe ben je succesvol geworden?

“Ik werkte als hoofdredacteur voor een online magazine (Vrouwen.nl) toen ik ineens bedacht: volgens mij kan ik dit zelf ook. Maar dan over een onderwerp dat ik het aller, állerleukst vind: voeding! Inmiddels zijn we twee jaar verder en heb ik elke dag 3.000 - 4.000 bezoekers op Foodness.nl.”

 Hoe belangrijk is gezond eten en sporten voor jou?

“Wat ik écht belangrijk vind is dat je lichaam goed functioneert. Als je het de brandstof geeft die het nodig heeft (dus door voeding te eten waar voldoende voedingsstoffen en vitamines in zitten) en een beetje soepel houdt (door te bewegen op een manier die bij je past, of dat nu kickboksen is of wandelen met de hond) dan zit je lekker in je vel. Letterlijk en figuurlijk. Dat is voor mij heel belangrijk.”

 Hoe vaak sport je zelf? Wat voor sporten doe je?

“Vijf tot zes keer per week. Ik doe op dit moment vooral veel (hot) yoga en pilates, en houd van hardlopen in de buitenlucht. Maar ik heb zo mijn fases: in de zomer doe ik graag bootcamp trainingen in het park en ik wil eigenlijk weer beginnen met kickboksen.”

Upward

Een foto die is geplaatst door Foodness.nl: Claartje Schröder (@foodnessnl) op

  Wat is het doel van je blog?

“Laten zien dat gezond leven helemaal niet zo moeilijk, ingewikkeld of duur hoeft te zijn. En dat je ook prima af en toe chocoladetaart, chips en wodka kunt eten of drinken en nog steeds gezond kunt leven. Als ik het kan, kunnen jullie het ook!”

WHY is this not available in Amsterdam?! KITKAT CHOCOLATE BAR, I'm só taking you home #kitkat #kitkatbar #loveatfirstsight

Een foto die is geplaatst door Foodness.nl: Claartje Schröder (@foodnessnl) op

 Krijg je ook wel eens negatieve reacties?

“Omdat ik zelf heel eerlijk ben over mijn eetpatroon krijg ik zelf geen negatieve reacties, maar ik weet wel dat er mensen zijn die kunnen doorslaan en obsessief met sporten of eten bezig zijn. Bedenk dat té gezond eten ook niet gezond is. Je hebt het nodig om de riemen af en toe los te laten; het leven moet immers wel leuk blijven. In een écht gezond eetpatroon is ook ruimte voor een ongezonde momenten.”

See that one teeny tiny cloud in the sky? No? Neither do I #blueskies #alldayeveryday #australia

Een foto die is geplaatst door Foodness.nl: Claartje Schröder (@foodnessnl) op