Dit moet je vriendin weten nu jij mama bent

Dit moet je vriendin weten nu jij mama bent. De relatie met je beste vriendin onderhouden als je kinderen hebt, is niet altijd gemakkelijk. Lees deze

Dit moet je vriendin weten nu jij mama bent

Dit moet je vriendin weten nu jij mama bent. Kinderen krijgen, verandert alles. Ook de relatie met jouw beste vriendin die nog geen kinderen heeft. Je kunt nu eenmaal niet meer ieder moment opspringen om samen een Netflix marathon te houden of een avondje te gaan stappen. Maar dat betekent niet dat de vriendschap stuk moet gaan. Om de relatie met je beste vriendin goed te houden, moet je eerlijk zijn tegen haar. Dus, zeg haar het volgende:

1. Ik wil op zaterdag films kijken, alleen

Het is het einde van een drukke week en mijn kind ligt net in bed. Het enige wat ik nu wil, is mezelf in een deken wikkelen en films kijken op de bank. Niet zo gek, aangezien ik vandaag aan het voetbalveld heb gestaan, in het park heb rondgelopen en gespeeld. Ik ben kapot en hoe graag ik je ook wil zien: ik ben nu niet gezellig.

2. Mijn kinderen hebben een drukkere agenda dan ik

Basketbal, scouting, ballet, afspraken met vriendjes en vriendinnetjes, verjaardagsfeestjes gaan nu eenmaal voor brunches en stapavondjes met mijn vriendinnen. Mijn kind verdient het om een kind te zijn en heeft zijn of haar mama nodig.

3. Laat me van tevoren weten of je wil afspreken, want dat wil ik!

Ik heb soms ook een pauze nodig. Maar ik moet wel mijn agenda checken om te zien of de kinderen nergens heen moeten. En dan moet ik nog een babysitter zoeken.

4. Jouw leven is net zo druk als dat van mij

Ik ben een werkende mama, jij een werkende vrouw. We zijn allebei gestrest en moe. We hebben allebei zo onze zorgen en problemen. I get it, girl. 

5. Ik beantwoord de telefoon alleen als het de school is

Ik weet het, heel slecht. Maar whatsappen is nu eenmaal makkelijker. Zelfs als de hond uitgelaten is, de kinderen slapen en mijn afwas gedaan is. Soms is het fijner om in stilte te zitten dan te bellen.

6. Ik wil dat je een relatie hebt met ONS

Alles is veranderd nu ik een kind heb, maar ik wil dat mijn kinderen jou leren kennen. Onze vriendschap is belangrijk voor me. Ga met ons mee naar de dierentuin of het park.

7. Sluit me niet buiten

Ga je trouwen in het buitenland? Oké, niet makkelijk om dat in mijn leven in te plannen. Maar jij bent mijn beste vriendin, dus ik zorg wel dat mijn familie op de kinderen past. I am so in.

8. Ik wil ook over niet-kind zaken praten

Ik ben al 24 op 7 bij mijn kinderen. Laat ons praten over politiek, die leuke nieuwe serie, jouw onenightstand of jouw nieuwste roddels.

9. Bied aan om te babysitten, en meen het

'Heb je een oppas nodig?', is muziek in de oren van een moeder.

Bron: goodhousekeeping.com