Vecht tegen die winterdip

Het is koud en donker. Maar je wil niet in die dip blijven hangen, toch? Luister naar de tips van therapeut Katherine Schafler. Vecht tegen die winter

Vecht tegen die winterdip

Vecht tegen die winterdip! Het is koud, donker, nat... We get it. Maar het laatste wat je wil is te lang in een dip blijven hangen, dus luister naar deze tips van therapeut Katherine Schafler:

1. Ga naar een dokter.

Maar dokters zijn geen 'mind readers'.  Vertel hoe je je voelt. Vraag of vitamine D en melatonine supplementen je gemoedstoestand kunnen verbeteren. Je dokter weet waarschijnlijk nog andere supplementen of medicijnen die je gemoedstoestand kunnen verbeteren.

2. Beweeg. Ook al is het maar tien minuten per dag.

Het is vervelend om te horen, want iedereen weet al dat bewegen goed is voor alles. Maar zelfs maar tien minuutjes bewegen in de woonkamer kan je humeur een boost geven.

3. Doe het licht aan! 

Komt het enige licht in de kamer van je tv, telefoon of computer? Niet goed. Steek een kaars aan, doe de gordijnen volledig open en zet extra lichten aan in je huis. Lichttherapie bestaat echt en kan ontzettend helpen.

4. Ga naar buiten. Zelfs als de zon niet schijnt.

Het is koud en je wil jezelf het liefst in een dekentje wikkelen en binnen blijven, we know. Maar ook al schijnt de zon niet, je krijgt meer licht buiten dan binnen en het kan erg helpen tegen de 'winter blues'.

5. Kleur je leven. 

Kleuren kunnen een sterke impact hebben op je eetlust, humeur, focus en kalmte. Denk er eens over na om een bepaalde muur in de slaapkamer of andere ruimte in je huis in een felle kleur te verven. Natuurlijk kun je ook met kleine dingen kleur aanbregen in je huis. Drink thee uit een mooie mok, leg gekleurde kussentjes op de bank, etc.

6. Doe gewoon IETS. 

Het maakt niet uit wat je doet, maar doe gewoon iets. Als je de keuze maakt om jezelf te verbeteren in plaats van in de dip te blijven hangen, communiceer je het volgende naar jezelf: 'Ik ben het waard. Ik verdien het om gelukkig te zijn en me goed te voelen.'

Bron: goodhousekeeping.com