Eetdagboekje Daisy Oppelaar van I Love Health

Wat eten onze favoriete healthblogsters zelf eigenlijk? Deze week het eetdagboekje van Daisy Oppelaar van ilovehealth.nl - nu op Happy in Shape.

Eetdagboekje Daisy Oppelaar van I Love Health

Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs en wat eten zij? En wat eten die bloggers zelf eigenlijk? Happy in Shape zoekt het uit! Deze week het eetdagboekje van Daisy Oppelaar van ilovehealth.nl (Tip: lees het interview hier).

“Zo, de eerste week van het nieuwe jaar! Die gaan we goed beginnen. Hoe erg ik ook kan genieten van die feestdagen, ik ben ook wel weer blij dat ik weer ‘gewoon’ mag eten. Voor de feestdagen was ik ook een paar dagen in Kaapstad, waar ik enkel uit eten ging. Heerlijk hoor! Maar tijd om de balans weer terug te brengen. Ik heb deze week stiekem weer veel buiten de deur etentjes gepland staan. Dus dat is altijd een hele uitdaging. Ook ben ik deze week begonnen met Personal Body Plan, van Changing Life. Het wordt deze week dus nog even aftasten. Maar ik weet in elk geval dat ik af en toe wat gerechtjes uit mijn #LESSISMORE afslankprogramma e-book ga maken! Dat past vast goed bij het Personal Body Plan!”

“Goed om te weten: ik drink elke dag liters water en (kruiden)thee. Verder slik ik dagelijks omega 3, vitamine C, D en een multi-vitamine tablet. Ik voeg vaak extra vezels toe aan mijn ontbijtjes, omdat dit mijn darmen goed doet. Ik heb namelijk last van PDS, dus extra vezels werken voor mij goed.”

Maandag

  • Ontbijt: Ik ontbijt volgens #LESSISMORE met kwark, een banaan, lijnzaad en extra vezels.
  • Lunch: Ook volgens #LESSISMORE, een volkoren speltbroodje met Hüttenkäse, rosbief, tomaat en komkommer.
  • Tussendoor: Een bakje magere kwark met 2 mandarijntjes, lijnzaad en vezels.
  • Diner: Ik ga ’s avonds naar de opening van de Changing Life Hub, dit is het bedrijf achter Personal Body Plan. Ik eet daar de lekkere hapjes van DoorMeal, denk aan 3 mini hamburgers waarvan ik de bovenkant van het broodje niet eet en 3 spiesjes met 2 gamba’s en 1 klein stukje noten energybar. En een soja latte.

Dinsdag

  • Ontbijt: Weer een #LESSISMORE, 40 gram havermout, 1 appel, lijnzaad, vezels en kaneel.
  • Tussendoor: kiwi.
  • Lunch: Ik maak thuis een omelet van 2 eieren en 1 eiwit en wat melk, met 1 tomaat, ui en courgette en 1 vezelrijke cracker met avocado.
  • Tussendoor: Ik neem een peer met kaneel en een cappuccino met magere melk.
  • Diner: Ik maak gestoomde kabeljauw met Italiaanse kruiden en gewokte roerbakmix van broccoli, champignons, boerenkool. En wat tomatensaus.

Woensdag

  • Ontbijt: Ik neem kwark met een appel in stukjes, 1 el lijnzaad, vezels, 4 pecannoten en kaneel.
  • Tussendoor: kiwi.
  • Lunch: Een soort van warme salade van 2 gekookte eitjes en gewokte roerbakmix van broccoli, champignons, boerenkool. Daarbij 1 vezelrijke cracker met wat avocado.
  • Tussendoor: 2 mandarijnen.
  • Avond: Ik ga met een vriendin eten bij Café de Ceuvel in Amsterdam Noord. Dit is een duurzaam, vegetarisch restaurant waar alles uit eigen tuin is. We eten 4 gangen en wat is het allemaal heerlijk! Gelukkig zijn de porties niet te groot, maar precies goed. Erbij 2 glazen rode wijn. Dit was niet helemaal in lijn met de ‘we drinken wat minder in januari’. Oeps.

Donderdag

  • Ontbijt: Ik maak mijn favoriete pre-workout ontbijt: havermout, banaan, blauwe bessen, lijnzaad en vezels. Ik doe met een uurtje (boks)zaktraining bij de Vondelgym. Je gaat helemaal stuk, but I love it!
  • Tussendoor: Als post workout neem ik kwark met 1 kleine appel, lijnzaad, vezels en kaneel. Later 2 hapjes vezelrijke kwarktaart met roggebrood bodem.
  • Lunch: Ik heb een afspraak bij Changing Life i.v.m. mijn Personal Body Plan. Ik lunch bij de DoorMeal kitchen en neem de Fish Taco’s. Heel lekker! Nu ik er toch ben, ga ik gelijk trainen in de nieuwe gym in de CL Hub.
  • Tussendoor: 2 vezelrijke crackers met avocado en 2 gekookte eitjes.
  • Diner: Ik maak thuis een andijvie stampotje met een tartaartje.

Vrijdag

  • Ontbijt: Weer een #LESSISMORE ontbijtje met banaan, vezels, lijnzaad, kwark en een eetlepel muesli.
  • Tussendoor: 1 kiwi, soja latte.
  • Lunch: 2 vezelrijke crackers, 1 met avocado en 1 gekookt eitje, 1 met Hüttenkäse en een gekookt eitje. Ook nog een tomaat erbij.
  • Tussendoor: Ik ga mijn eigen slowjuice 'Sap.je' ontwikkelen. Daarom heb ik een proeverij van sapjes van 'Sap.je' bij mij thuis. Ik drink 2 slowjuices sapjes (voornamelijk groenten).
  • Diner: Ik heb mijn maandelijkse diner met mijn 10 vriendinnen. Dat doen we al 7 jaar, bijna elke maand. Vooraf snoep ik van de borrelhapjes (tomaatjes, zalm, olijven, stukjes kaas). Als hoofdgerecht eet ik stoofvlees met tomaatjes en zoete aardappelpuree. Na een stukje cheesecake.

Zaterdag

  • Ontbijt: Ik ga weer trainen, dus ik maak havermout met banaan, blauwe bessen en lijnzaad. Ik ga weer een lesje boksen bij de Vondelgym.
  • Lunch: Ik maak omelet van 2 eieren en wat melk, met broccoli, andijvie en tomaat. Erbij 2 mini volkoren boterhammetjes met Hüttenkäse.
  • Tussendoor: 1 kleine appel met 200 ml kwark en kaneel.
  • Diner: Ik ga wéér uit eten. Dit keer bij pop-up restaurant Mama Kelly in de Rai ter ere van de Horecava. Vooraf: 4 oesters en een halve gravlax (zalm). Hoofd: sukadesteak met salade en een paar frietjes. Na: 2 hapjes cheesecake. Ik dronk 2 rode wijn. Ook dit was weer heerlijk!

Zondag

  • Ontbijt; weer mijn favo ontbijtje voor het sporten, havermout met banaan, bosvruchtjes, vezels en lijnzaad. Een goede basis voor een uur trainen bij Changing Life.
  • Post workout: ik drink een eiwit shake in de keuken van DoorMeal.
  • Lunch: ik lunch met een vriendin bij Radijs. We delen twee salades: gerookte makreel salade en een gegrilde groenten salade.
  • Diner: ik maak een salade van gestoomde broccoli, tonijn, komkommer, kappertjes, Hüttenkäse en een gekookt eitje.
  • Avond snack: ik snack een paar wortel in de bios. Geen popcorn vanavond! Het blijft geen feest…

Meer weten over Daisy's eetpatroon een andere food-avonturen? Volg Daisy dan op ilovehealth.nl of op Instagram: @ilovehealth_