Vijf yoga oefeningen die je thuis kunt doen

Yoga is hip en kan overal. Daarom tipt Happy in Shape vijf yoga oefeningen die je thuis kunt doen. Doe je mee?

Vijf yoga oefeningen die je thuis kunt doen

Zoals je in het artikel over de sporttrends van 2016 al kon lezen: Yoga is dé trend voor 2016. Yoga is super goed voor het versterken van het lichaam, tot rust komen en in contact komen met jezelf. Maar misschien nog wel het beste aan Yoga: je kunt het overal doen. Dus ook gewoon thuis op een matje of deken. Happy in Shape geeft je vijf yoga oefeningen die je thuis kunt doen.

Tadasana (De Berg)

Adem in en zwaai je armen langs je hoofd omhoog. Als je armen boven je hoofd zijn breng je je hoofd naar je nek en kijk je naar je duimen. Adem uit. Haal nog een paar keer goed adem en breng je armen zijwaarts weer langs je lichaam.

Uttanasana (Staande Tang)

Sta rechtop en adem uit. Breng je armen zijwaarts naast je lichaam en duik voorover terwijl je handen naar je enkels gaan. Blijf zo staan en probeer je navel naar je bovenbenen te trekken. Zorg ervoor dat de benen gestrekt blijven en de rug lang. Adem een paar keer goed in en uit en kom daarna terug om hoog.

Phalakasana (De Hoge Plank)

Neem plaats op je handen en knieën waarbij je polsen zich onder je schouders bevinden. Je vingers moeten naar voren wijzen en licht gespreid zijn. De onderkant van je tenen rust op de grond. Kijk naar de plek tussen je handen en laat je hoofd hangen. Zet een voor een beide voeten naar achteren op de grond zodat je lichaam van je voeten, billen tot hoofd in een rechte schuine lijn omhoog komt te staan. Span de spieren in benen en buik aan om deze houding vol te houden. Adem vijf keer rustig in en uit en kom terug in de begin positie.

Bhujangasana (Cobra)

Ga op je buik liggen met je voorhoofd op de grond. Leg de bovenkant van je tenen tegen de grond. Je handen moeten naast je borst staan onder je schouders. De grote tenen en hielen moeten dicht bij elkaar staan. Adem in en breng het bovenlichaam omhoog terwijl je je heupen naar de grond duwt en je tenen ver weg.  Adem ongeveer een halve minuut rustig door en laat je op een uitademing naar de grond zakken waarbij het voorhoofd weer op de grond komt te liggen.

Adho Mukha Svanasama (Neerwaartse Hond)

Ga op handen en knieën op de grond zitten. Spreid de vingers. Strek je armen en benen en kom omhoog; alleen je handen en voeten staan nu nog op de grond. Kom zover omhoog dat je billen het hoogste punt zijn. Duw je hielen zo ver mogelijk in de grond. Breng de kaaklijn naar achteren zodat de oren parallel lopen aan de schouders. Adem rustig door en blijf minstens vijf in en uit ademhalingen zo staan.