Yoga, surfen en schilderen: opladen doe je in no time tijdens deze retreats

Zit je even niet zo lekker in de wedstrijd, of is het moeilijk-moeilijk? Een retreat kan wonderen doen. En je hoeft heus geen maanden in kleermakerszit te zitten. Ontspannen kan ook binnen 24 uur of met een week surfen in Portugal. Happy in Shape verzamelde 10 heerlijke relaxadressen voor je.

retreats

Blue zones

Kijkend over een oceaan die helderblauw kleurt, temperaturen die uitnodigen om buiten te leven en retreats die geïnspireerd zijn op de blue zones van de wereld: in Thailand weten ze wat lijf en geest nodig hebben.

In de wildernis

Hier doe je even helemaal niets, behalve zweetdruppels verzamelen in de sauna, baantjes trekken in het zwembad en kilometers maken in het bos. Waar je dit vindt? Verstopt in het Zweedse Hallandse bos. Verstopt ja, want de coördinaten krijg je pas vlak voor vertrek.

Wereldklasse

Tussen de wilde dieren en exotische planten vind je in Costa Rica ook dit soort dromerige plekken. Wat je kunt verwachten? Yoga en meditatie van wereldklasse, een groot landhuis als verblijf en uitzichten waardoor je – waarschijnlijk – nooit meer naar huis wilt.

Women only

Na een flink aantal vlieguren, staat op Bali alleen nog de relaxstand aan. Dit prijswinnende resort is er enkel en alleen voor vrouwen – meestal soloreizigers – en gefocust op detoxen, yoga, ayurveda en surfen. Allemaal onder de Balinese zon.

Creabea

Als yoga en meditatie niet jouw manieren zijn om in contact te komen met jezelf, is deze ééndaagse retreat misschien een optie. Door te schilderen (her)ontdek je samen met Sella jouw creatieve energie. Fijn: ze geeft ook handvatten om deze vast te houden.

Wil je meer lezen over heerlijke retreats om helemaal tot jezelf te komen? In de nieuwe Happy in Shape lees je er alles over, nu in de winkel!

Lifestyle
  • Tekst: Lotte van Zijl
  • Adobe Stock, Instagram