Helemaal zen: dit zijn de gezondheidsvoordelen van een bezoekje aan de spa

Breng jij regelmatig een bezoekje aan een spa? Goed nieuws! Een dagje welness is niet alleen pure ontspanning, maar biedt ook een aantal andere gezondheidsvoordelen. We zetten ze voor je op een rij.

spa

Bezoekje aan de spa

Regelmatig tijd vrij maken voor een bezoekje aan een spa is de ultieme vorm van selfcare, als je het ons vraagt. Of je nu alleen gaat, met een vriendin of je partner; het is de perfecte manier om even op te laden terwijl je geniet van warme sauna’s, spierontspannende behandelingen en rustgevende baden.

Veel vrouwen kiezen ervoor om zo nu en dan zo'n verwenmomentje in te plannen om volledig te kunnen ontspannen en als herboren weer naar huis te gaan. En dat is niet zo gek, want een dagje spa is niet alleen heerlijk rustgevend, maar ook bevorderlijk voor zowel je fysieke als mentale welzijn.

Mentale rust

Een dagje spa doet mentaal gezien meer voor je dan je wellicht verwacht. Het biedt je de perfecte omgeving om volledig tot rust te komen, zonder afleidingen zoals telefoons, tablets, of tv. In plaats daarvan kun je je verliezen in een goed boek, een diepgaand gesprek met een vriendin of juist...helemaal niets! Dit zorgt voor mentale rust, geeft je de kans om na te denken en stress los te laten.

Herstel voor lichaam

Fysiek gezien is een dagje spa ook zeer heilzaam. Verschillende behandelingen en arrangementen zijn ontworpen om je lichaam te helpen herstellen. Massages, yoga, infra-rood en hydrotherapie dragen bij aan ontspanning van je spieren en een betere bloedsomloop. Bovendien helpen jacuzzi's en sauna's je lichaam te ontgiften.

Verzorging van je huid

Dankzij scrubs en zoutbaden biedt de spa tal van mogelijkheden om je huid te revitaliseren. Dode huidcellen worden verwijderd en je huid wordt gevoed door de mineralen in zoutbaden. Daarnaast bevordert de afwisseling tussen sauna en koude temperaturen de doorbloeding, wat je huid ook weer ten goede komt. Genoeg reden om een verwenmomentje voor jezelf in te plannen, nietwaar?

Lifestyle
  • Fem-fem
  • Adobe Stock